Mărturia logodnicei lui Victor Spirescu, după moartea primului român care „a invadat“ Marea Britanie: „Nu cred că el a fost vinovat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suzana şi Victor îşi făcuseră planuri de viitor şi ar fi urmat să se căsătorească în vară. FOTO Facebook
Suzana şi Victor îşi făcuseră planuri de viitor şi ar fi urmat să se căsătorească în vară. FOTO Facebook

Suzana Mates, logodnica primului român care „a invadat” Marea Britanie, a vorbit despre accidentul în care şi-a pierdut viaţa iubitul ei. Deşi admite că nu deţine toate informaţiile, tânăra înclină să creadă că Victor Spirescu nu se afla la volan în momentul critic şi că maşina ar fi fost condusă de altcineva.

Suzana Mates are 23 de ani, este originară din Tulcea şi locuia în Londra împreună cu Victor de doi ani. Cei doi îşi făcuseră şi planuri de nuntă şi ar fi urmat să se căsătorească în această vară. 

„Am hotărât să ne căsătorim, am stabilit că vom face nunta la vară. Mai urma doar să ne hotărâm exact unde. Victor e bucureştean şi ne-am gândit să facem nunta acolo, dar mai exista şi varianta Cipru, acolo de unde e tata”, susţine Suzana.

Multe semne de întrebare, puţine certitudini

Vestea morţii lui Victor a bulversat-o pe Suzana, mai ales că, spune ea, nu are încă toate informaţiile despre tragicul eveniment. „Încă nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat, oficial mi s-a spus să aştept rezultatul expertizei. Tot ce am aflat e că maşina a fost scăpată de sub control undeva lângă Buckinghamshire şi că nu au fost implicate şi alte vehicule. Nu ştiu nici ce viteză avea, nici în ce circumstanţe a pierdut controlul asupra maşinii. Nu pot să cred că Victor a fost vinovat pentru accident. Nu pot, pur şi simplu. Îl cunosc, avea experienţă la condus, era un şofer excelent şi nu făcea niciodată greşeli la volan. Şi nu cred că a făcut drifturi, aşa cum am auzit că se spunea”, a declarat Suzana, pentru „Adevărul”.

Deşi se fereşte să acuze pe cineva direct, ea înclină să creadă că la volanul maşinii s-ar fi aflat altcineva, în momentul accidentului. 

„Pot spune doar că Victor se afla în maşină cu încă cineva. Am înţeles că e vorba de un prieten care a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Băiatul respectiv nici măcar nu avea carnet, dar există şi posibilitatea ca tocmai el să fi condus când a avut loc dezastrul. Eu nu cred că Victor era la volan, el nu făcea asemenea eroare”, a mai afirmat Suzana.  

Victor va fi înmormântat acasă, la Bucureşti

Tânăra vrea acum să organizeze la Londra o întâlnire pentru ca prietenii şi cunoştinţele din Anglia să-şi poată lua rămas bun de la Victor. Apoi, corpul neînsufleţit va fi dus în ţară, la familia Spirescu şi va fi înmormântat în oraşul natal, Bucureşti.

„Aşteptăm rezultatele investigaţiei, eu urmează să merg şi să confirm dacă e el. Cercetările durează, din ce mi s-a spus, între 7 şi 10 zile. Eu vreau să organizez o întâlnire la care să vină prietenii săi din Anglia, un fel de ceremonie de luat rămas bun. Apoi, îl vom duce în ţară, la Bucureşti, unde e familia lui şi unde va fi înmormântat”, a mai spus Suzana.

Nu are bani pentru repatrierea corpului

Tânăra are însă o problemă: în acest moment nu dispune de suma necesară pentru a transportul corpului neînsufleţit în ţară. În disperare de cauză, Suzana Mates a făcut apel la cei care pot ajuta pentru ca trupul lui Victor să poată fi repatriat.
 

Victor Spirescu, primul român ajuns în 2014 în Regatul Unit al Marii Britanii după ridicarea restricţiilor la muncă, a murit într-un accident rutier, după cum au anunţat cu o zi în urmă prietenii lui pe Facebook. Victor avea propria afacere în Marea Britanie şi urma să se căsătorească.

Te-ar putea interesa şi:

 

Victor Spirescu, românul care a „invadat” Marea Britanie în 2014: Cum a ajuns să câştige 60.000 de lire pe an

Victor Spirescu, noua victimă a campaniei anti-româneşti din Marea Britanie

Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul”

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite