Prima staţie smart de autobuz din Sibiu a fost pusă în funcţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia are dotări de ultimă generaţie FOTO: Primăria Sibiu
Staţia are dotări de ultimă generaţie FOTO: Primăria Sibiu

De la sfârşitul săptămânii trecute a fost pusă în funcţiune prima staţie smart de autobuz din Sibiu, de pe bulevardul Coposu, de lângă Piaţa Teatrului.

Structura din sticlă şi metal de 10 metri lungime, are iluminat propriu şi este conectată la internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital. Pe ecranul tactil încorporat în staţie, călătorii vor găsi informaţii despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în staţie a autobuzelor, obiective de interes turistic, etc.

Pe pagina de start sunt afişate informaţii despre: Orele la care vor sosi următoarele autobuze în staţie, conform programului de circulaţie, ora şi temperatura exterioară, iar pe pe banda galbenă din mijlocul ecranului vor fi afişate informaţii de larg interes public, emise de Primăria Sibiu

Iată ce informaţii sunt pe paginile secundare ale ecranului tactil: căutarea unei destinaţii: după introducerea unei destinaţii în Sibiu, programul va afişa rutele de autobuz care pot fi utilizate pentru a ajunge acolo, orarul acestor linii şi staţiile de pe rută; informaţii despre liniile de autobuz care trec prin această staţie, cu orele de sosire în staţie, cu staţiile de pe traseu, iar pentru fiecare staţie se afişează şi alte autobuze care trec prin aceasta pentru configurarea legăturilor; puncte de interes pentru turişti: prin intermediul unei hărţi interactive, turiştii vor putea afla ce obiective turistice sunt în zonă. Pe aceasta sunt figurate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum şi instituţiile publice. Această secţiune va fi îmbogăţită şi actualizată în următoarea perioadă.

„Pentru că ne dorim ca sibienii să folosească această staţie cât mai mult timp în bune condiţii, staţia este protejată cu un sistem de camere video care supraveghează zona, scopul acestora fiind acela de a descuraja eventualele acte de distrugere”, precizează reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Vă mai recomandăm şi:

Fata care pictează mobilier în stil săsesc. Lucrările Dariei Muntean sunt expuse la Muzeul Astra din Sibiu

Tulburător: un câine a stat o noapte întreagă lângă prietenul său ucis de o maşină

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite