Nouă autobuze electrice vor circula pe străzile Buzăului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Parcul auto al operatorului regional de transport Trans Bus Buzău se va îmbogăţi, în acest an, cu 9 autobuze electrice noi. Firma New Kopel Car Import a câştigat licitaţia de livrare a celor 9 mijloace de transport, 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă.

Joi, la sediul Primăriei Buzău, s-a semnat contractul prin care societatea care a câştigat licitaţia se angajează să livreze, până la sfârşitul anului, noile autobuze electrice.

Investiţia în autobuze electrice este o consecinţă a unui program cu bani europeni, derulat de Ministerul Fondurilor Europene. 

Aproximativ 30 de milioane de lei vor costa cele 9 autobuze ECO şi staţiile de încărcare aferente, dintre care 22 de milioane de lei sunt fonduri alocate de Uniunea Europeană.

Autobuzele electrice sunt fabricate de gigantul chinez BYD. Cu o capacitate maximă de 70 de locuri, dintre care 29 pe scaune, autobuzele BYD dispun de toate facilităţile solicitate prin normele europene de transport. 

Acest model, spune firma care va livra autobuzele, operează cu succes în mai multe ţări din vestul Europei şi Statele Unite.

Noile mijloace de transport, sută la sută ECO, vor rula pe Linia 10, cea mai lungă rută din oraş.

Edilul Constantin Toma a mai anunţat, astăzi, că tot în acest an, Primăria Buzău va mai achiziţiona încă patru autobuze electrice, marca TEMSA, fabricate în Turcia.

Autobuze similare, de 12 metri lungime, vor ajunge şi la Ploieşti, Constanţa şi Alba Iulia, în cadrul aceluiaşi proiect demarat de Ministerul Fondurilor Europene.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite