Licitație pentru construirea noului spital clinic de urgență de la Sibiu. Va fi gata în trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Sibiu a precizat că prin publicarea în SEAP a anunțului privind achiziția lucrărilor de construire și echipare medicală a Noului Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu, se face încă un pas spre realizarea celei mai mari și mai dorite investiții postdecembriste.

Macheta viitorului spital de urgență din Sibiu
Macheta viitorului spital de urgență din Sibiu

Luni, 21 noiembrie, a fost  încărcat în SEAP anunțul prin care se pot depune oferte pentru construirea și echiparea noului Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Firmele interesate își pot depune ofertele, prin încărcare în sistem, până pe 29 decembrie, iar

analiza documentațiilor va fi realizată într-un termen de maxim 80 de zile lucrătoare de la data-limită de încărcare a ofertelor. 

Valoarea totală estimată a contractului de construire și echipare medicală a Noului Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu este de 2.222 miliarde de lei, fără TVA, cu un termen de execuție previzionat de 34 de luni de la data semnării contractului. 

„De precizat este faptul că, procedura este derulată cu clauză suspensivă, în sensul în care, Consiliul Județean Sibiu va semna contractul de lucrări imediat după ce va fi semnat contractul de finanțare, după modelul urmat și în cazul extinderii și modernizării Aeroportului Internațional Sibiu”, potrivit Consiliului Județean Sibiu.

Autorităţile judeţene îşi doresc ca departamentele viitorului spital să fie restructurate sau redimensionate prin reducerea numărului de paturi alocate unor compartimente sau mutarea unor compartimente dintr-o secţie în alta.

Spre exemplu, dacă în prezent secţia clinică Medicină internă II are 31 de paturi, în viitoarea structură se propune ca aceasta să aibă 65 de paturi: pe lângă cele 30, câte cinci pentru Alergologie şi imunologie clinică, Reumatologie şi Boli profesionale şi alte 20 de paturi pentru compartimentul Cronici.

Secţia Obstetrică şi ginecologie va fi redusă, de la 100 de paturi la 90, la fel ca Oftalmologia - de la 25 de paturi la 15 paturi, în timp ce Bolile infecţioase ar urma să primească cinci paturi în plus, peste cele 30 alocate în prezent.

Viitorul spital va avea un heliport

De asemenea, se doreşte ca viitorul spital judeţean din Sibiu să dispună de 12 săli de operaţii, administraţia să adăpostească 91 de persoane, iar o sală de întruniri să poată găzdui 30 de persoane. Pe lângă aceasta, instituţia ar putea să mai aibă un hotel pentru cazarea a 50 de persoane, dar şi un heliport pentru urgenţe medicale. De altfel, viitorul spital va trebui să aibă spaţii asigurate pentru 2.079 de angajaţi, personal medical, şi alţi 197 de angajaţi, personal paramedical.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite