Coproducţie europeană cu cinci ţări pe scena de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 11 februarie, ora 19:00 şi miercuri, 12 februarie, ora 19:00, premiera spectacolului „Faust Exhausted”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Proiectul FAUST EXHAUSTED, sub conducerea lui Bernhard M. Eusterschulte şi a Johannei Niedermüller, creează o punte către Europa prezentului printr-o adaptare nouă a temei faustiene de către autorul Tomo Mirko Pavlovic, din Stuttgart. Studenta româncă de la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, Fabiola Petri a fost distribuită în acest spectacol. 

Şi cum îi merge lui Faust în ziua de azi? Pentru un tip de 200 de ani, Faust se prezintă într-o formă de invidiat. A luat droguri, a dezonorat o tânără fată, s-a furişat cu prostituate, a râvnit după tinereţe eternă şi s-a închinat Diavolului. Totul s-a isprăvit acum! După un somn lung, se trezeşte şi pare invincibil, sclipitor, fără vârstă şi inabordabil, avid după ce este uman şi material, nu după înţelepciune. Faust reuşeşte nu numai să obţină, să spele, să înmulţească, să investească bani, să permită producţia de tricouri şi cămăşi ieftine, să cumpere sclavi cu pomeţi slavoni, ci să transforme marea şi plajele în terenuri imobiliare valoroase, construieşte terenuri de golf şi hoteluri, îi alungă pe pescari şi pe muncitori din casele şi curţile lor. Nimeni nu-i poate sta în cale. Faust e peste tot, pândind după fiecare colţ, cuibărindu-se în fiecare creier – şi totuşi nu este nicăieri. Tot ce atinge devine un bun de consum, dispare, devine fără sens. Faust manipulează poliţişti de provincie corupţi, ruinează state întregi, seduce cele mai dorite femei. Femei frumoase precum Elena, care pentru fauştii din lumea de azi sporesc averea. Puterea lui Faust este demonică. Şi pentru asta nu şi-a vândut sufletul. Pentru că nu a avut niciodată unul.

„Faust Exhausted” este o coproducţie europeană care reuneşte artişti şi producători din cinci ţări (Germania, Luxemburg, România, Bulgaria şi Elveţia). O călătorie prin Europa de Est şi de Vest realizată de europeni pentru europeni, într-o producţie europeană a unei piese europene. Spectacolul se joacă în limbile bulgară, germană, engleză, franceză şi română, cu traducere.

FAUST EXHAUSTED este un proiect de teatru intercultural al TARTproduktion Stuttgart, realizat în colaborare cu Theater-Labor Sfumato Sofia, Théâtre National du Luxembourg, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu – Secţia Germană, Theater Rampe Stuttgart şi Produktionszentrum Tanz und Performance e.V.

Accesul publicului la premiera de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală (bvd Nicolae Bălcescu nr. 17) sau online prin eventim.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. 

Vă mai recomandăm: 

Udatul Ionilor de la Tălmăcel, tradiţie unică în România

Ionii şi Ioanele din localitatea sibiană Tălmăcel au fost luaţi pe sus şi udaţi în apa rece ca gheaţa a râului din localitate. Obiceiul are mai bine de 100 de ani şi este unic în ţară.

VIDEO A apărut videoclipul filmat la Sibiu de starul indian Salman Khan. Imagini superbe din centrul vechi al Sibiului si din muzeul Astra

Videoclipul care promovează coloana sonoră a peliculei Jay Ho este filmat aproape în întregime la Sibiu, unde starul indian şi echipa sa au fost timp de câteva zile, în luna noiembrie a acestui an.

FOTO VIDEO Alexandra Stan, revenire spectaculoasă pe scenă după ce a fost bătută de fostul impresar

La primul concert susţinut după ce a fost lovită de fostul ei impresar, artista a făcut un show desăvârşit, acompaniată de zeci de dansatori.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite