Câte calorii are un mic. Cât este de sănătos unul dintre cele mai populare preparate ale românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionalul mic, unul dintre cele mai populare preparate în rândul românilor, nu este deloc un fel de mâncare recomandat a fi consumat des, spun specialiştii.

Tradiţionalul mic din farfuriile românilor este o adevărată bombă calorică, spun specialiştii. 100 de grame de mici au în jur de 340-350 de calorii, iar un mic din porţiile obişnuite are în jur de 80 de grame şi aproximativ 280 de calorii. 

Un număr aproximativ de calorii regăsim, spre exemplu, la caşcaval, 250-400 de calorii la 100 de grame, sau la produsele traditionale din carne de porc, toba, caltaboşul şi cârnaţii, câte 350 de calorii la 100 de grame. 

”Sunt destul de multe calorii, micii sunt adevărate bombe calorice. Nu este recomandat să-i mâncăm foarte des şi nu mulţi, şi combinaţi, dacă s-ar putea, nu cu pâine şi nici cu cartofi, combinaţi cu salată”, explică Mirela Bogdan, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Citiţi cu atenţie eticheta

Specialistul spune că, dacă optăm pentru o poţie de mici, e bine să-i alegem pe cei făcuţi pe grătar, nu prăjiţi în ulei. Micii nu sunt recomandaţi celor care au probleme biliare şi care nu tolerează preparatele cu carne tocată.  

Trebuie să citim şi eticheta, dacă îi cumpărăm din magazine, şi să încercăm să ne ferim de produsele cu conservanţi. ”Trebuie citită eticheta, sunt de verificat anumite condimente şi conservanţi”, mai spune medicul specialist. 

Vă mai recomandăm: 

Cum îţi poţi recupera permisul de conducere în instanţă: unde pot greşi poliţiştii atunci când te trag pe dreapta

Un avocat a explicat, pentru „Adevărul”, când avem şanse să ne recuperăm în instanţă permisele de conducere după ce am fost opriţi în trafic de poliţişti.

Cum aflăm kilometrii reali ai unei maşini second-hand. Metode infailibile folosite de samsari pentru a găsi „viciile ascunse“

Mulţi dintre cumpărătorii de autoturisme second-hand le găsesc abia după achiziţie „viciile ascunse“. Un specialist a explicat, pentru „Adevărul“, care sunt greşelile cele mai comune făcute de clienţii neexperimentaţi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite