11 copii care au acuzat stări de rău la piscina din Avrig, duși de urgență la spital UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multor copii li s-a făcut rău marți seara, 25 iulie, la ștrandul din localitatea Avrig, județul Sibiu. 11 copii au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Luther.

Ambulanță pentru victime multiple Foto ISU Sibiu
Ambulanță pentru victime multiple Foto ISU Sibiu

UPDATE, ora 21,55 Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili ce s-a întâmplat, care a fost cauza îmbolnăvirii în masă.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu va lua măsuri în funcție de gravitatea situației, la finalul cercetărilor. Rezultatul buletinelor de analiză va indica dacă va fi suficientă o amendă contravențională sau se va ajunge până la suspendarea activității ori reigienizarea totală atât a spațiilor cât și a angajaților.

Nu este clar dacă starea de rău a celor 11 copii a fost provocată de la ce au mâncat ori băut, sau de la apa din piscină.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din informațiile oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu reiese că incidentul neplăcut s-a produs la singura piscină din Avrig, parte dintr-un complex turistic unde cel mai probabil victimele au suferit o toxiinfecție alimentară provenită în urma consumării unor alimente alterate.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple (ATPMV) și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand. Mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală. La fața locului au fost identificați 11 minori, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, care acuzau stări de rău, fiind suspecți de toxiinfecție alimentară”, a menționat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Nouă dintre victime au fost preluate de echipajul SMURD și ATPMV, iar echipajul SAJ i-a preluat pe ceilalți doi copii, pentru a fi cu toții transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate.

Intoxicația alimentară reprezintă o consecință a unor boli cauzate de consumul de alimente contaminate de virusuri, bacterii, paraziți sau de toxinele acestora. Contaminarea poate avea loc și în timpul manipulării sau pregătirii ei, atrag atenția specialiștii.

Toxiinfecțiile alimentare se manifestă prin simptome precum: greață, vărsături, crampe abdominale, diaree, febră și frisoane. Internarea în spital se impune în cazuri severe. Intoxicația alimentară poate fi cauzată și de ingerarea de băuturi contaminate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite