Încă un oraş din România, la un pas să rămână fără spital din cauza lipsei de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Moldova Nouă se află într-o situaţie critică din cauza lipsei de personal. Orice medic care pleacă ar putea cauza închiderea unităţii.

În această ipostază s-a ajuns şi în momentul de faţă. Spitalul are patru secţii, minimul necesar ca să poată semna un contract de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate. Problemele au apărut după ce medicul de la secţia Pediatrie a anunţat că va pleca la sfârşitul acestei luni, la un alt spital. Fără medic secţia nu poate funcţiona, iar fără secţie spitalul se închide.

Apartamente şi alte facilităţi pentru a atrage medicii

Administraţia locală trebuie să găsească urgent o soluţie pentru ca cei circa 13.000 de locuitori să nu rămână fără îngrijire medicală în oraşul de baştină. Primarul Adrian Torma susţine că e pe cale să rezolve situaţia. “E un moment critic pentru Secţia de Pediatrie şi pentru spital. Am discutat cu mai mulţi medici şi cred că ne vom înţelege cu unul dintre ei, care şi-a dat acceptul. Noi suntem un oraş mic, departe de centrele universitare şi cu posibilităţi reduse, e normal ca medicii să-şi dorească să plece”, spune Torma.

Pentru a evita astfel de momente,  edilul susţine că va cere sprijinul consilierilor locali ca să creeze facilităţi pentru medicii care vin să lucreze în Moldova Nouă. “Altfel nu se poate. Lucrez acum la un proiect de hotărâre pe care o să-l prezint Consiliului Local. În măsura în care ne permite legea, trebuie să le oferim beneficii celor care vin să lucreze aici. Apartamente şi orice alte facilităţi pe care le permite legea. Nu ştiu exact care vor fi la ora actuală, dar trebuie să luăm această hotărâre cât mai urgent, pentru că altfel vom rămâne fără medici şi fără spital”, a mai declarat primarul oraşului Moldova Nouă.

În prezent, spitalul din Moldova Nouă are o capacitate de 140 paturi şi patru secţii: Medicină Internă, Chirurgie Generală, Obstretică-Ginecologie şi Pediatrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite