FOTO VIDEO La Reşiţa a ajuns lumina de la Sfântul Mormânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru întâia oară reşiţenii au putut duce acasă lumina de la Sfântul Mormânt pentru că această lumină a ajuns în acest an şi la Reşiţa

"Veniţi de luaţi lumină!". Este îndemnul la care sute de mii de românii au răspuns luând parte la cea mai importantă slujbă de peste an. Vremea rea de afară a făcut ca avionul cu Timişoara,Caransebeş, Arad şi Reşiţa, au aşteptat în Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din capitala Banatului sosirea Luminii Sfinte de la Ierusalim, via Bucureşti.

Anul acesta, Consiliul Judeţan Timiş şi Mitropolia Banatului, au primit o sponsorizare din partea companiei aeriene deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac. Preoţii au aştepat mai bine de două ore în aerogară pentru că Lumina a fost transportată de pe Aeroportul “Henri Coandă” cu un avion ultrauşor, cu doar două locuri, a cărui viteză de croazieră este mai mică decât al unui avion de pasageri.

Sute de reşiţeni au urcat în Centrul Civic al oraşului pentru a lua lumină şi a participa la Slujba de Înviere. Biserica de le „Petru Iacob“, aşa cum este cunoscută, a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni veniţi să ia lumină şi Paşti. Întregul platou din jurul bisericii a fost ticsit de credincioşi, aproape cu toţii ocolind biserica imediat după ce s-a dat lumină, cântându-se „Hristos a Înviat din morţi...“.

Şi la biserica „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş“ slujba de Înviere a început cu mai bine de zece minute după miezul nopţii, preoţii şi credincioşii ocolind zona Spitalului de Boli Cronice şi Casa de Cultură, apoi preoţii citind rugăciunea de binecuvântare a pâinii ce se cheamă în popor Paşti şi continuând Slujba Învierii. Deşi afară ploua torenţial în jurul orei 23, reşiţenii nu s-au descurajat şi au venit în număr mare la slujba pascală. Şi credincioşii romano-catolici ca şi cei greco-catolici au sărbătorit paştile aseară, venind la bisericile din Govândari şi la cea de lângă combinatul siderurgic pentru a lua, la rândul lor, lumina Învierii.

Citeşte şi:

Mânăstirea din Băile Herculane şi Schitul de pe Semenic sunt două invitaţii inedite de a trăi Învierea

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite