FOTO Timişorenii au luat Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost adusă în Banat cu un avion ultrauşor al companiei lui Ion Ţiriac

0
0

Mii de timişoreni au luat Lumina Sfântă la Catedrala Mitropolitană. Lumina a ajuns la Timişoara cu aproximativ o oră înainte de miezul nopţii, fiind adusă cu un avion închiriat de la compania lui Ion Ţiriac.

Numeroşi preoţi de la Mitropolia Banatului, de la Timişoara, Caransebeş, Arad şi Reşiţa, au aşteptat în Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din capitala Banatului sosirea Luminii Sfinte de la Ierusalim, via Bucureşti.

Anul acesta, Consiliul Judeţan Timiş şi Mitropolia Banatului, au primit o sponsorizare din partea companiei aeriene deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac. Preoţii au aştepat mai bine de două ore în aerogară pentru că Lumina a fost transportată de pe Aeroportul “Henri Coandă” cu un avion ultrauşor, cu doar două locuri, a cărui viteză de croazieră este mai mică decât al unui avion de pasageri.
 
“Mulţumim Preafericitul Daniel pentru binecuvântarea şi pentru sprijinul care l-a dat pentru ca Sfânta Lumină de la Ierusalim din Cetatea Sfântă să ajungă şi în partea de vest a României, aici la Timişoara. Tuturor credincioşilor bucurie, sănătate, binecuvântare de la Dumnezeu, mai multă rugăciune, mai multă înţelegere şi mai multă nădejde că suntem binecuvântaţi de Dumnezeu”, a spus Paisie Lugojanul.Pe lângă mulţimea de preoţi veniţi special pentru Lumină, aeroportul a fost plin şi de mulţi civili care aveau asupra lor candele şi recipiente cu lumânări.
 
„Mă bucur că am putut fi alături de Mitropolie, de Preasfinţitul Nicolae şi de episcopul Paisie pentru ca Lumina să ajungă şi la noi. Să avem parte de această Lumină Sfântă, pentru sufletul şi credinţa românilor. Cred că este un lucru deosebit şi Dumnezeu ne-a ajutat ca Lumina să ajungă la Timişoara în timp util şi să poată ajunge şi la bisericile din judeţul Timiş”, a declarat Titu Bojin, preşedintele CJT, prezent şi el pe aeroport.   

După ce preoţii au împărţit lumina de la Ierusalim, în Salonul Oficial al Aeroportului Timişorean, fiecare a plecat cu maşina în mare viteză spre bisericile din judeţele Timiş, Arad şi Casar-Severin. Maşina lui Paisie Lugojanul a fost escortată de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Timişoara, pentru ca Lumina să ajungă în timp util la Catedrala Mitropolitană, unde mii de credincioşi au aşteptat să li se dea Lumina Sfântă înainte Slujbei de Înviere. Mulţi dintre ei au plecat cu lumânările aprinse spre casele lor, alţii au rămas însă să se roage în Catedrală.

image
image
image
image
Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite