Adrian Măgureanu, un medic de top al reșițenilor
0
Aproape 20.000 de reşiţeni au intrat pe resita.adevarul.ro, ca să îl voteze pe medicul lor preferat. Campania „Medici cu care Reşiţa se mândreşte“ a ajuns la final, iar ziarul „Adevărul“ vă prezintă poveştile celor mai apreciaţi doctori din oraşul de pe Bârzava. Pe locul cinci, pneumologul Dumitru Secăşan le-a cucerit inimile reşiţenilor, urmat de chirurgul Gavril Soran.
Voturile reşiţenilor îl plasează pe medicul Adrian Măgureanu pe locul al treilea, cu cele peste 20 de procente care i-au revenit. Medicul s-a năcut în localitatea Zătreni, din judeţul Vâlcea. Ştia de la o vârstă fragedă că va ajunge „medic de oameni“. „Tatăl meu este medic veterinar şi întotdeauna am ştiut că menirea mea este să ajung doctor, în ciuda faptului că ai mei mă îndrumau spre o facultate mai uşoară, la care să nu am foarte mult de învăţat“, povesteşte medicul. Ciclul primar l-a urmat chiar la Zătreni, după care, clasa a şasea şi a şaptea le-a urmat la Liceul Pedagogic din Râmnicu Vâlcea. „Ai mei mă visau dascăl şi, fără ca ei să ştie, m-am înscris la Liceul Sanitar din acea perioadă, pentru că el exista“, a spus Adrian Măgureanu.
După liceul de specialitate, a urmat Facultatea de Medicină din Timişoara şi, încet - încet, paşii pe care i-a făcut în cariera sa l-au adus la Reşiţa. „Din 1991 şi până ianuarie 1993, am fost stagiar la Clinica I a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, unde mi-au marcat existenţa doi medici: chirurgul Vasile Ivan, care m-a îndrumat spre chirurgie, şi actualul profesor universitar doctor Viorel Şerban“, şi-a amintit doctorul.
Cum vede relaţia cu pacienţii
În prezent, Adrian Măgureanu îşi desfăşoară activitatea ca medic specialist în ATI la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Medicul spune că, în primul rând, încearcă să îi convingă pe pacienţi de faptul că ceea ce spune el este bine. „Încerc să le explic părerea mea, să le spun că îmi doresc ceea ce este mai bine pentru ei şi să mă impun la acest capitol. Am avut şi cazuri care s-au soldat cu eşec, dar am avut numai de învăţat din ele“, a povestit medicul.
De pildă, cazul unui tânăr de 35 de ani l-a marcat puternic. „A venit la spital cu dureri toracice. I-am repetat analizele periodic, timp de mai multe ore. Tânărul s-a simţit mai bine şi a vrut să plece acasă, iar a doua zi a murit. Regret că nu am insistat să rămână în spital, deşi el nu îşi dorea asta. De atunci, pacienţii mei nu mai pleacă acasă când vor“, a spus medicul.
Campania „Doctori cu care Reşiţa se mândreşte“ continuă
Topul primilor cinci medici aleşi de către cititorii Adevărul, alături de juriul de specialitate şi redacţie, a ajuns pe ultima sută de metri. Nu rataţi povestea de viaţă a doctorului clasat pe locul al doilea, care va fi publicată luni, 14 noiembrie, şi a celui de pe locul întâi, în ediţia de miercuri, 15 noiembrie, a cotidianului Adevărul şi pe pagina de Internet www.adevarul.ro.