Spectacolul „Te iubesc, femeie!” naşte controverse: „Dacă unii mor, să murim şi noi? Viaţa merge înainte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea Foto Arhiva Adevărul
Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea Foto Arhiva Adevărul

Un scandal a izbucnit în ultima şedinţă de Consiliu Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, derulată în această săptămână, pe tema banilor alocaţi pentru organizarea unui eveniment dedicat zilei de 8 Martie.

De Ziua Femeii, Râmnicu Vâlcea va găzdui un spectacol celebru în ţara noastră - „Te iubesc, Femeie!”, al lui Ştefan Bănică şi Rock´N´Roll Band & The 50´S, un cadou pe care Municipalitatea îl dăruieşte vâlcencelor. 

Deşi aprobat printr-o hotărâre de consiliu local, nu toţi aleşii au fost de acord cu organizarea spectacolului, considerând că ar fi fost oportun ca în vremuri de restrişte pentru întreaga omenire, a unui război la graniţa cu România, să se empatizeze mai mult cu criza refugiaţilor din Ucraina.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au susţinut că nu ar exista bază legală pentru ca fondurile alocate să fie donate, acuzându-i pe susţinătorii acestei idei de cinism şi demagogie, iar primarul Mircia Gutău a menţionat că oraşul trebuie promovat prin astfel de acţiuni, indiferent de context.

De asemenea, în referatul de aprobare al evenimentului s-a specificat faptul că de opt ani Ziua Femeii nu s-a mai celebrat la Râmnicu Vâlcea, iar cei aproximativ 15.000 de euro alocaţi reprezintă bugetul estimat pentru cheltuieli ocazionate de contractarea artistului şi a Band-ului, transport, cazare, diurne, promovare, invitaţii ş.a.

„Trebuie să dezvoltăm oraşul, să facem astfel de acţiuni atât de necesare”

Spectacolul „Te iubesc, Femeie” va fi găzduit marţi, 8 martie, de Sala Sporturilor „Traian”, din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 19.30, în limita a 2.500 de spectatori. În deschiderea recitalului lui Ştefan Bănică, va exista un moment de jaz cu Miruna Oltei şi orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, precum şi o festivitate de premiere a handbalistelor de la SCM Râmnicu Vâlcea

Nu toţi consilierii locali au fost însă de acord cu iniţiativa primarului Mircia Gutău. Aceştia au considerat că femeile din Râmnicu Vâlcea ar fi fost mai fericite dacă banii alocaţi pentru organizarea unui astfel de eveniment ar fi fost donaţi cauzei umanitare pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina: „Stimaţi colegi, alocăm suma de 79.000 de lei pentru acest eveniment. Ţinând cont de faptul că la graniţa ţării noastre se întâmplă o tragedie, că în ţara noastră intră mame şi copii, în timp ce bărbaţii sunt la război, credeţi că femeile şi domnişoarele participante la acest eveniment nu şi-ar dori ca banii să fie redirecţionaţi pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina?”, a întrebat unul dintre consilierii locali. O altă voce din Opoziţie a menţionat că Guvernul României a alocat 3 milioane de euro pentru Ucraina, în timp ce Râmnicu Vâlcea alocă 10% din bugetul său pentru „petreceri şi evenimente dansante”.

În contrareplică, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a explicat că prin organizarea unor astfel de evenimente, indiferent de context, de fapt se urmăreşte promovarea oraşului: „Ne-am dori cu toţii de ani de zile să promovăm Râmnicu Vâlcea. Ce vreţi, să murim, dacă unii în stânga mor, să murim şi noi? Viaţa merge înainte! Trebuie să dezvoltăm oraşul, să fie cunoscut şi să facem astfel de acţiuni atât de necesare tinerilor şi nu numai lor”.    

Ştefan Bănică nu a putut fi contactat de reporterul „Adevărul”, pentru un punct de vedere în acest context, fiind în repetiţii pentru o emisiune televizată ce va avea premiera chiar sâmbătă seara, 5 martie. Din informaţiile de până în acest moment, ale organizatorilor, reiese însă că spectacolul de la Vâlcea va avea loc, nefiind anulat.

Edilul vâlcean este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate. Spre exemplu, anul trecut, în cadrul unei emisiuni televizate transmisă în direct, a făcut o glumă prin care a botezat o plantă decorativă: „Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost recunoscut ca un municipiu curat şi am încercat în aceste mandate ale mele să-i păstrez această ştachetă ridicată. Vreau în continuare să păstrez acest lucru chiar dacă unii spun că nu trebuie panseluţe... I-am redus la tăcere pe aceşti adversari politici, pentru că toţi spuneau: Gutău cumpără flori! N-am cumpărat o floare, un... pripulă sau cum se numeşte... primulă... Îmi puneau întrebări: cât costă primula?  Da, depinde cât este de groasă!...”, a declarat la TV primarul din Râmnicu Vâlcea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Răsturnare de situaţie în cazul impostorului fără diplomă de Bac, pe mâna căruia au fost date secrete de stat şi lupta antifraudă a României

Problemele ucrainenilor ajunşi la Vâlcea şi ale autorităţilor legate de adăposturi. „Ne bucurăm că mai există şi oameni buni pe lumea asta” FOTO VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite