Muncitor îngropat într-o balastieră. „A fost surprins de o falie din depozitul de nisip” UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident de muncă s-a produs joi dimineața, 9 februarie, în balastiera unei societăți comerciale din Vâlcea. Un muncitor a fost extras, în stare inconștientă, din nisipul care căzuse peste el.

Intervenție SMURD - foto ilustrativă Arhiva Adevărul
Intervenție SMURD - foto ilustrativă Arhiva Adevărul

UPDATE, ORA 13:15 În cazul accidentului mortal de muncă de la balastiera din Budești Vâlcea s-a deschis un dosar penal, au menționat reprezentanții Poliției, potrivit cărora victima avea de fapt 49 de ani.

„În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

UPDATE, ora 11:40 Reprezentanții ISU Vâlcea au anunțat că muncitorul nu a putut fi salvat în urma acestui accident la balastieră: „Din păcate, a fost declarat decesul, începând cu ora 11:32 de către medicul SAJ, în urma manevrelor de resuscitare fără rezultat, pacientul fiind în asistolie/stop cardio respiratoriu iresuscitabil”. Victima avea 51 de ani.

Știrea inițială

„Angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au fost solicitați în urmă cu puțin timp, în localitatea Budești, sat Budești, pentru salvarea unei persoane surprinsă de prăbușirea unui mal de nisip, în incinta unei societăți comerciale cu profil de prelucrare și desfacere a agregatelor de balastieră”, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Potrivit sursei citate, muncitorul a fost surprins de desprinderea unei falii dintr-un depozit de nisip, din cauza variațiilor de temperatură. Aceasta a înghețat și „în urma dezghețului, s-a prăbușit peste persoana în cauză, acoperind-o în totalitate”.

La fața locului intervin patru echipaje de salvare ISU: o autospecială de stingere cu apă și spumă, un container multi-risc, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță cu medic.

„Se execută operațiuni de eliberare a victimei, aceasta fiind localizată în partea inferioară a unui buncăr încărcat cu nisip”, a mai transmis reprezentantul ISU Vâlcea, menționând și că operațiunea de salvare este îngreunată de prăbușirea continuă a nisipului.

La scurt timp după aceea, el a anunțat că s-a reușit scoaterea respectivului muncitor îngropat în nisip: „Victima a fost extrasă fiind inconștientă, s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare”.

Accidente de muncă mortale, la indigo

Este al doilea accident de muncă produs în ultimele trei luni în Vâlcea. În luna noiembrie a anului trecut, angajatul unei firme de panouri fotovoltaice din Râmnicu Vâlcea a murit strivit de niște paleți manevrați cu un motostivuitor. Paleții cu panouri au intrat în balans și au căzut peste persoana care supraveghea procesul. Aflată în stop cardio-respirator, în ciuda manevrelor de resuscitare, din păcate, victima nu a putut fi salvată.

În cursul anilor 2020 și 2021, mai mulți muncitori au fost prinși sub maluri de pământ, în timp ce săpau șanțuri pentru canalizare. Doi dintre ei au murit la trei luni distanță, în urma unor accidente trase la indigo.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite