Liceeni prinși la un barbut, înaintea orelor, lângă școală. Își jucau banii de buzunar VIDEO

0
Publicat:

Amenda primită de fiecare dintre jucătorii surprinși miercuri dimineața, 20 septembrie 2023, delectându-se înaintea cursurilor cu jocuri de noroc este de zece ori mai mare decât suma pusă la bătaie.

Un grup de cinci adolescenți cu vârste de 15 și 16 ani de la un liceu din Râmnicu Vâlcea au fost prinși de jandarmi în apropierea liceului la care învățau jucând barbut, înainte să meargă la școală.

Liceenii au susținut că miza jocurilor de noroc o reprezenta chiar banii de buzunar dați de părinți ca să-și cumpere de mâncare. 

Fiecare dintre jucători s-a ales cu câte o amendă pe nume propriu, pentru că de la 14 ani și minorii pot răspunde pentru fapte contravenționale pe care le comit. Este drept că pedeapsa primită de minori este la jumătate din minimul prevăzut pentru adulți.

Dar, ca să poată să-și achite sancțiunile, ei va trebui să renunțe la banii de buzunar pentru mai bine de două săptămâni.

Tinerii au fost filmați în timp ce jucau barbut (VEZI VIDEO).

Barbut pe banii de buzunar jucat în apropierea școlii la Râmnicu Vâlcea Capturi video
Barbut pe banii de buzunar jucat în apropierea școlii la Râmnicu Vâlcea Capturi video

Fără bani de buzunar pentru mai bine de două săptămâni, ca să plătească amenda

„În dimineața acestei zile, în jurul orei 07,30, jandarmii vâlceni au intervenit în Cartierul Ostroveni din Municipiul Râmnicu Vâlcea unde au surprins cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, elevi ai unui liceu din apropiere, jucând jocuri de noroc în curtea unui bloc, în timp ce se îndreptau către școală”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Județene Vâlcea, George Tacăle.

Sursa citată a mai menționat și că băieții jucau barbut pe bani: „Acești tineri, deși ar fi trebuit să se pregătească pentru orele de școală, au ales să își petreacă timpul jucând jocuri de noroc cu implicații financiare”.

Doar că zeița Fortuna nu a fost de partea nici unuia dintre ei. Tinerii au recunoscut că banii primiți de la părinți ca să-și cumpere de mâncare cât timp sunt la școală, miza jocului de noroc, nu era mai mare de 20 de lei „de căciulă”. 

„Norocul nu a fost de partea lor în această dimineață, deoarece după ce au predat zarurile jandarmilor, au fost sancționați contravențional cu amenzi în sumă totală de 1.250 de lei”, a mai comunicat Tacăle.  

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite