Încă un poliţist din Vâlcea este urmărit penal pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Tiberiu Nuţu, agent de poliţiei în cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, este urmărit penal pentru luare de mită, abuz în serviciu si desfăşurarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Potrivit procurorilor, în august 2014, în timp ce se afla de serviciu pe DN 64, pe raza localităţii Prundeni, poliţistul  a pretins şi primit de la un şofer suma de 400 de lei pentru a nu aplica sancţiunea prevăzută de Codul Rutier. Agentul de poliţie mai este cercetat şi pentru faptul că a furnizat informaţii din baza de date a MAI despre proprietarul unui autovehicul dar şi pentru faptul că, timp de un an, a desfăşurat acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută: a achiziţionat şi vândut 1000 de de anvelope second hand.  

”În data de 30 septembrie 2014, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie Nuţu Constantin Tiberiu, a furnizat informaţii din bazele de date administrate de MAI referitoare la datele de identitate ale proprietarului unui autovehicul, martorei D. N., la solicitarea acesteia, permiţând astfel, accesul unei persoane neautorizate  la astfel de informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii unor sume de bani sau alte foloase. În perioada octombrie 2013 - noiembrie 2014, agentul de poliţie Nuţu Constantin Tiberiu a realizat operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase, prin aceea că a organizat şi condus efectiv activitatea de achiziţie şi comercializare a unui număr de peste 1000 anvelope second hand, obţinând astfel sume de bani pentru sine sau pentru altul”, se arată în ordonanţa procurorilor. 

Faţă de poliţistul din Drăgăşani a fost dispusă măsura controlului judiciar. Luna trecută, un poliţist din Bălceşti a fost trimis în judecată după ce a pretins bani de la mai mulţi conducători auto. De asemenea, un inspector din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea este cercetat pentru luare de mită, acesta fiind pus la dispozitie. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite