FOTO De frică să nu rămână fără ajutoarele comunitare, râmnicenii au stat la coadă ore întregi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Râmnicu Vâlcea sunt peste 8 600 care îndeplinesc condiţiile pentru a primi ajutoarele comunitare. Foto Adevărul
În Râmnicu Vâlcea sunt peste 8 600 care îndeplinesc condiţiile pentru a primi ajutoarele comunitare. Foto Adevărul

Sute de persoane din Râmnicu Vâlcea au stat la coadă ore întregi pentru a primi produsele alimentare de la Uniunea Europeană.

Distribuirea ajutoarelor comunitare a început luni, la ora 9.00, dar râmnicenii s-au aşezat la coadă cu cel puţin patru ore mai devreme, de frică să nu rămână fără alimente. 

Aceştia au dreptul la 17 kilograme de făină, 9 kilograme de mălai, 3 kilograme de zahăr, 5 litri de ulei, conserve şi paste făinoase.

“Eu am venit la 6.30 şi abia am prins bonul cu numărul 138. Acum e deja miezul zilei şi abia s-a ajuns la numărul 70. Vă daţi seama că aici sunt oameni care au venit de la miezul nopţii, de frică să nu rămână fără ajutoare.  E bine totuşi că nu mai e balamucul din anii trecuţi. Vă spun sincer, o să trăiesc până la Crăciun cu alimentele pe care le primesc acum”, afirma Maria, o pensionară din Râmnicu Vâlcea.

În total, peste 8 600 de locuitori ai municipiului Râmnicu Vâlcea vor primi ajutoare de la Uniunea Europeană.

“Pentru acest an, la nivelul municipiului, au fost identificaţi 8625 de beneficiari. Este vorba despre beneficiari de ajutor social, pensionari din sistemul public cu pensia sub 400 lei, persoane cu handicap grav şi accentuat sau beneficiari ai unor legi speciale cu venituri cumulate care nu depăşesc 400 lei pe lună”, precizează Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicu Vâlcea.

Râmnicenii îşi pot ridica ajutoarele de luni până joi, în intervalul 9.00-14.00. Vinerea, beneficiarii sunt aşteptaţi la depozit între 9.00 şi 12.30.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri