Femeie prinsă sub roțile unui TIR. A traversat prin loc nepermis o arteră extrem de tranzitată

0
Publicat:

Un accident mortal s-a produs miercuri dimineața, 26 iulie 2023, pe strada principală din municipiul Drăgășani - Vâlcea, unde o femeie care traversa prin loc nepermis a fost strivită sub roțile unui TIR.

Călcată de TIR în Drăgășani pentru că a traversat neregulamentar o femeie a murit Foto ISU Vâlcea
Călcată de TIR în Drăgășani pentru că a traversat neregulamentar o femeie a murit Foto ISU Vâlcea

„Membrii echipajelor SMURD și descarcerare, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, au fost solicitați în această dimineață la un accident rutier produs în localitatea Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu. Potrivit spuselor apelantului, un pieton a fost lovit de un autotren și a rămas blocat sub acesta”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

La intervenție a fost trimisă o autospecială de Descarcerare și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au precizat că apelul la 112 a venit în jurul orei 8:50: „Poliția Municipiului Drăgășani a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie se află sub un TIR”.

Autovehiculul condus de un bărbat de 59 de ani din Drobeta Turnu-Severin a acroșat-o pe femeia de 55 de ani în timp ce aceasta traversa strada neregulamentar.

„La sosirea echipajelor de intervenție, persoana era în stare gravă, blocată sub autotren. Din păcate, după efectuarea manevrelor de descarcerare, medicul de la ambulanță sosit la fața locului a declarat decesul persoanei, leziunile suferite fiind incompatibile cu viața”, a mai menționat reprezentantul ISU Vâlcea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ: „Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului rutier”.

Cel mai probabil șoferul nici măcar nu a văzut-o pe femeie sau dacă a văzut-o a fost mult prea târziu.

Strada pe care s-a produs accidentul rutier traversează municipiul de la un capăt la altul, pe direcția nord - sud, fiind extrem de tranzitată. Localnicii, cât și cei aflați în trecere aleg să o traverseze deseori prin loc nepermis. 

Accidentul de la Drăgășani este cel mai grav dintre cele trei evenimente rutiere produse de la începutul acestei săptămâni pe șoselele din Vâlcea.

Luni, 24 iulie 2023, un TIR încărcat cu sodă caustică s-a răsturnat pe DN 64, la km 110, în localitatea Râureni - componentă a municipiului Râmnicu Vâlcea. Incidentul a blocat traficul pe sensul de mers Drăgășani - Râmnicu Vâlcea, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

În schimb, câteva ore mai târziu, în urma unei coliziuni între trei autoturisme, produsă pe DN 67, în localitatea Bunești, trei persoane au ajuns la spital. Una dintre mașinile implicate în accident a fost proiectată într-un stâlp. Și în acest caz traficul a fost blocat, fiind deviat pe o altă rută.

În nici una dintre situații, șoferii nu se urcaseră băuți la volan, neatenția fiind principala cauză de producere a evenimentelor rutiere. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite