Un autocar plin cu turiști, implicat într-un accident pe Valea Oltului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul a avut loc în cursul nopții, în jurul orei 3,00, vineri, 28 octombrie, pe tronsonul de DN7 / E81 din județul Vâlcea, care a dus la blocarea totală a traficului pe Valea Oltului. 

O coliziune între un autocar și un autoturism pe DN7 în Racovița Vâlcea s-a soldat cu două victime
Imagini de la un accident de pe Valea Oltului în care a fost implicat un autocar plin de turiști ISU

O coliziune între un autoturism și un autocar plin cu turiști (vezi foto) s-a soldat cu două victime: șoferul mașinii și unul din cei 21 de pasageri din autocar și cu trafic blocat pe DN7.

„Astăzi, în jurul orei 03:00, polițiștii rutieri din Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 7, în localitatea Balota, ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că ar fi avut loc o coliziune pe DN 7 în localitatea Balota, între un autoturism și un autocar în care se aflau 21 de pasageri. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului, care ulterior a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu, despre această coliziune autocar autoturism.

Mai multe detalii despre eveniment au oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, potrivit cărora șoferul autoturismului, un tânăr de 24 de ani, a fost găsit încarcerat și a cărui viață a fost salvată de un medic din Hunedoara aflat în trafic.

„Paramedicii și personalul de descarcerare din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați la un accident rutier produs pe DN7 - E81, pe raza localității Tuțulești (evenimentul s-a produs de fapt la granița cu satul Balota - ambele localități fiind în comuna Racovița - Vâlcea - n.red.). La fața locului, s-au deplasat: o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD”, a menționat reprezentantul ISU, Octavian Fulger.

Potrivit sursei citate, pentru șoferul autoturismului implicat în acest accident pe Valea Oltului a fost nevoie de descarcerare: „În urma impactului a rezultat o victimă încarcerată în autoturism - un localnic de 24 de ani, din Boișoara - Vâlcea. Pentru salvarea acestuia, s-au efectuat manevre de descarcerare”.

Viața acestuia a fost salvată de un medic blocat ca alți participanți în traficul de pe Valea Oltului:

„La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenției, victima aflată în comă a fost extrasă din autoturism și i s-au acordat îngrijiri medicale de către paramedicii SMURD și un medic din Hunedoara, aflat în trafic și ulterior de către personalul medical sosit la locul intervenției. Apoi, acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, pentru îngrijiri și investigații suplimentare”.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a mai menționat că un turist a suferit un atac de panică: „Din rândul celor 21 de pasageri din autocar, o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, aceasta suferind un atac de panică. Pe toată durata intervenției, traficul rutier a fost blocat”.

Autocarul efectua o cursă ocazională între Arad și București și era plin cu turiști români.

Potrivit reprezentaților Poliției Județene Vâlcea în continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei producerii evenimentului rutier. Iar la această oră, traficul se desfășoară în condiții normale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite