Austeritate la Filarmonica din Ploiești. Sunt afectate spectacolele de la final de an. „Sperăm că veți rămâne alături de noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești a anunțat că vor fi afectate spectacolele programate pentru perioada următoare, inclusiv evenimentele festive din luna decembrie.

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. FOTO Facebook
Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești. FOTO Facebook

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești a precizat, într-un comunicat de presă, că își cere scuze pentru faptul că nu va reuși să respecte angajamentele luate față de public.

Ne cerem iertare în fața dumneavoastră deoarece, independent de voința noastră, nu vom reuși să ne respectăm angajamentele luate față de publicul nostru și nu în ultimul rând față de invitații noștri. Vor fi afectate spectacolele programate pentru perioada următoare, inclusiv evenimentele festive din luna decembrie. Vă promitem că vom căuta cele mai bune soluții prin care dumneavoastră să aveți cel mai puțin de suferit în această perioadă și sperăm că veți rămâne alături de noi. Așa cum zice proverbul: împreună la bine și la greu”, a precizat instituția.

Filarmonica mai spune că sfârșitul acestui an este mai dificil și mai auster decât oricând, bugetul țării trecând printr-o perioadă de criză.

„Din păcate acest lucru afectează toate domeniile, inclusiv arta și educația, două elemente definitorii pentru viitorul unui popor. Pablo Picasso spunea că „arta purifică sufletul de praful vieții de fiecare zi”, iar atunci când arta are de suferit, viața noastră trece printr-o adevărată furtună de nisip. Severitatea măsurilor luate în scopul reducerii cheltuielilor și-au pus amprenta în egală măsură și pe sectorul cultural, în special asupra instituțiilor de cultură”, mai spun artiștii. 

Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești este una prestigioasă instituție de cultură din România şi cuprinde orchestră simfonică, orchestra de muzică populară „Flacăra Prahovei”, Ploieşti Jazz Trio, cvartetul de coarde "Chronos" şi cor mixt.

Recunoscute pe plan național și internațional datorită calităților profesionale, ansamblurile Filarmonicii ploieştene își dovedesc valoarea cu prilejul fiecărei reprezentații.

Joi, 14 septembrie 2023, în Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu”, a avut loc un concert simfonic extraordinar, inclus în programul Festivalului Internaţional „George Enescu” care a deschis noua stagiune a filarmonicii ploieştene.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite