71 de cazuri de COVID-19 confirmate în Prahova într-o săptămână. Nu mai sunt paturi libere la secţia de boli infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la secţia de boli infecţioase din Ploieşti FOTO dr. Ramona Vasile
Medicii de la secţia de boli infecţioase din Ploieşti FOTO dr. Ramona Vasile

Creştere alarmantă de noi cazuri de COVID-19 în Prahova cum nici în timpul stării de urgenţă nu a fost. De duminică 14 iunie până duminică 21 iunie, ora 9.30, au fost înregistrate nu mai puţin de 71 de cazuri.

 De la  raportarea de sâmbătă sâmbătă 20 iunie şi până duminică 21 iunie au fost confirmate 11 noi cazuri, iar alte teste sunt în lucru în laboratoarele medicale de specialitate.

De la ieşirea din starea de urgenţă, în Prahova au fost depistate două focare de coronavirus, ceea ce nu s-a întâmplat în perioada în care măsurile de distanţare socială au fost mult mai drastice.

 Astfel, cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la instituţii strategice, la ISU Prahova unde au fost depistaţi pozitivi nu mai puţini de 20 de pompieri şi la Exploatare Sistem Zonal Prahova (instituţie de distribuţie a apei) unde au fost confirmate  9 cazuri de Covid-19. Printre acestea se află inclusiv directorul instituţiei.

Pe lângă cele 29 de cazuri, au fost raportate teste pozitive de COVID-19 şi la alte instituţii publice din judeţ: la Curtea de Apel din Ploieşti (o angajată a Biroului de Relaţii Publice), la Judecătoria Ploieşti (o persoană care se ocupă de îngrijirea clădirii), la Baroul de Avocaţi Prahova (o persoană).

În plus, au fost depistaţi pozitiv: un angajat al unei fabrici de bere din judeţ, o persoană care lucrează la o croitorie cu un număr mare de angajaţi, o persoană care lucrează într-un depozit al unui supermarket, dar şi un angajat al unui mare compex hotelier din Prahova.

Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu mai are locuri libere în saloane, toate paturile fiind ocupate cu pacienţi COVID-19 pozitiv, care au formă de boală medie sau uşoară. 

Pacienţii cu coronavirus, dar asimptomatici, se află internaţi la Spitalul Municipal din Câmpina, unitate suport COVID-19. 

Dacă în timpul stării de urgenţă spitalul din Câmpina a funcţionat aproape fără bolnavi, în ultima săptămână au fost internaţi aici în total 49 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Printre aceştia se află cei 20 de pompieri, dar şi angajaţii ESZ. 

7 dintre pacienţii internaţi la Câmpina sunt transferaţi din judeţul Dâmboviţa (Târgovişte).

 În aceste condiţii, spitalul din Câmpina a renunţat pentru moment să redeschidă uşile spitalului şi pentru pacienţii non-Covid-19 care nu au nevoie urgentă de asistenţă medicală.

 La Câmpina, pentru pacienţii cronici funcţionează în schimb Policlinica, unde programările se fac telefonic.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite