Topul plantelor care au nevoie de multă apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de plante, dintre care destule sunt folosite în alimentaţia de zi cu zi, au nevoie de foarte multă apă pentru a se dezvolta normal. Va prezentăm în cele ce urmează o selecţie a plantelor care au nevoie de mari cantităţi de apă pentru a creşte.

Masivă şi deosebit de atrăgătoare atât prin florile roz, foarte mari, cât şi prin frunzele verzi şi strălucitoare, Medinilla magnifica este o plantă rară şi care are nevoie de extrem de multă apă.

Originară din zona Pacificului (Filipine), Medinilla magnifica este o plantă arbustiva de mari dimensiuni, care poate ajunge şi chiar depăşi un metru, atât în înălţime, cât şi în diametru. Medinilla magnifica are nevoie de multă apă, pământul trebuie să fie menţinut în permanenţă umed. Toată vara se pulverizează întreagă plantă cu apă curată, necalcaroasa, asigurându-se astfel umiditatea (aprox. 70%) necesară bunei dezvoltări.

Broccoli este o altă plantă foarte sensibilă la lipsa apei, mai ales în prima luna de la plantare. Această legumă necesită cantităţi importante de apă la intervale fixe pe parcursul ciclului sau de creştere.

Majoritatea soiurilor de varză nu vor creşte corespunzător dacă nu primesc suficientă apă. Dacă nu sunt udate regulat, riscă să nu formeze capete.

Conopida, o legumă extrem de capricioasă, are nevoie de apă într-un regim similar verzei. Cantitatea de apă trebuie mult mărită la conopidă în lunile cu temperaturi foarte ridicate.

Ţelina e formată în mare parte din apă, deci are nevoie de ea din plin pentru a se dezvolta. Pe măsură ce planta creşte, va cere cantităţi mai mari de apă.

Datorită formei plantei, castraveţii au nevoie de cantităţi ridicate de apă. Fructul în sine e format în proporţie de peste 90% din apă.

Salata verde este foarte pretenţioasă. Tendinţa sa de a se usca e direct proporţională cu durata zilei, dar ariditatea contribuie la acest lucru. Udatul regulat va ajuta salata din grădină să se dezvolte corect.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite