Reţeta inedită de tartă cu căpşuni şi afine

0
0

Un desert special şi cu ingrediente uşor de procurat, tarta cu căpşuni şi afine este şi uşor de preparat. În articolul de mai jos vă prezentăm paşii necesari pentru a pregăti acest desert.

Mai întâi, iată care sunt ingredientele necesare pentru tartă. Pentru aluatul acesteia, aveţi nevoie de două ceşti de făină, 100 grame zahăr, 8 linguri de unt, un sfert de linguriţă de sare şi două ouă. Pentru a pregăti umplutura tartei, vă sunt necesare: două căni de căpşuni, o cană de afine, o lingură de zahăr, 2 linguri de făină, 1 lingură de unt, un praf de sare şi 50 grame frişcă.

Pentru a pregăti aluatul trebuie să puneţi untul şi zahărul într-un mixer şi să le amestecaţi până când se formează o cremă. Adăugaţi apoi un oul întreg şi gălbenuşul de la al doilea ou şi amestecaţi ferm până la încorporare. Dacă aluatul este uscat, adăugaţi albuşul rămas de la al doilea ou. Cerneţi făina şi sarea şi adăugaţi-le în blender. Amestecaţi toate ingredientele până când compoziţia capătă forma unei bile.

Turnaţi aluatul pe o folie de plastic şi aplatizaţi-l într-un cerc. Lăsaţi apoi aluatul la frigider timp de o jumătate de oră. Scoateţi-l apoi şi lăsaţi-l câteva minute la temperatura camerei, după care trebuie să îl rulaţi într-o tavă rotundă pentru tartă, astfel încât să fie un pic mai mare decât tava. Puneţi după aceea tava cu aluatul la frigider până când pregătiţi umplutura.

Preîncălziţi cuptorul. Amestecaţi căpşunile, afinele, zahărul şi făina într-un bol încăpător. Puneţi compoziţia în interiorul tavei cu aluat şi adăugaţi deasupra untul tăiat cubuleţe. Lăsaţi la cuptor până când aluatul capătă o nuanţă aurie pe margini. Lăsaţi tarta la răcit o oră şi adăugaţi apoi dacă doriţi frişca.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite