Primarul din Mioveni, arestat preventiv pentru 30 de zile. Edilul e acuzat de trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Argeș au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului din Mioveni, Ion Georgescu. Edilul e acuzat de trafic de influență, după un flagrant desfășurat de DNA.

Ion Georgescu, arestat pentru 30 de zile FOTO Arhiva
Ion Georgescu, arestat pentru 30 de zile FOTO Arhiva

Anterior, Georgescu a fost reținut pentru 24 de ore, în urma deciziei Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după mai multe ore de audieri.

Primarul din Mioveni ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni. 

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală, a transmis DNA.

Surse judiciare au declarat neoficial pentru „Adevărul“ că denunțătorul ar fi un șef de instituție publică, prieten vechi cu primarul.

De precizat că noul spital din Mioveni, unde urma să se facă angajarea, este manageriat chiar de ginerele primarului Ion Georgescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite