Pedeapsa primită de bărbatul care a șantajat o prostituată de care se îndrăgostise. O convinsese să se lase de meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Pitești a dat în această săptămână sentința finală într-un dosar neobișnuit, în care un bărbat a fost judecat pentru că a șantajat cu poze compromițătoare o prostituată cu care a avut o relație de trei ani.

Femeia l-a reclamat pentru că a șantajat-o cu poze indecente FOTO arhiva Adevărul
Femeia l-a reclamat pentru că a șantajat-o cu poze indecente FOTO arhiva Adevărul

Bărbatul, originar din Pitești, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în varianta agravată în 2020, fiind inițial reținut pentru 24 de ore.

În mai 2023, Judecătoria Pitești l-a condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executare, în plus neavând voie să se apropie la mai puțin de 50 de metri de fosta iubită timp de doi ani.

Bărbatul a făcut apel, iar săptămâna aceasta, magistrații de la Curtea de Apel Pitești i-au respins definitiv apelul, astfel că șantajistul va merge la închisoare.

Potrivit rechizitoriului, pe 28 aprilie 2020, bărbatul i-a solicitat fostei iubite predarea unei sume de bani, ameninţând-o că altfel va distribui pe Facebook şi va arăta mamei victimei mai multe fotografii în care aceasta apărea dezbrăcată.

Textual, prin mesajul comunicat pe Facebook Messenger, bărbatul i-a transmis femeii: „Vai de tine, te fac eu dacă azi nu-mi dai banii, te fac eu pe tine acuma, te fac eu vedetă porno acuma, te rog frumos să-mi dai bani care ţi-am dat dacă vrei să fie bine şi să nu ajung şi pe la mama ta pe acasă să vorbesc mai mult”.

Ulterior, acesta i-a expediat fostei iubite câteva dintre fotografiile în care aceasta figura în ipostaze indecente.

Fosta iubită a cerut pedeapsă mai mare

Numai că tânara l-a reclamat, arătându-le procurorilor și mesajele în care era șantajată. Ulterior, verificând dosarul bărbatului, care nu are vreun loc de muncă, aceștia au descoperit că el mai avusese probleme cu legea în trecut.

„La audieri, inculpatul a recunoscut nuanţat faptele imputate, nu însă şi învinuirea, precizând că doar a solicitat persoanei vătămate să îi restituie sumele de bani transmise anterior, în perioada în care concubinau”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

La apel, fosta iubită a cerut majorarea pedepsei, având în vedere periculozitatea faptei, atitudinea nesinceră pe tot parcursul procesului penal, antecedentele sale penale, mai precis condamnarea pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de persoane.

Conform procurorilor, bărbatul a avut o relație de trei ani cu femeia, aceștia cunoscându-se pe Facebook într-o perioadă în care aceasta se prostitua.

Îndrăgostit de ea, bărbatul a convins-o să renunțe la prostituție. După câteva luni, când veniturile celor doi au devenit insuficiente, femeia a decis să plece la muncă în Italia. Iar iubitul său i-a dat o sumă de bani pentru avion și o scurtă perioadă de cazare.

Dar bărbatul a aflat că femeia a început să practice din nou prostituția, s-a enervat și ulterior le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi cerut femeii restituirea sumei de bani pe care i-o dăduse pentru a pleca în Italia.

Anchetatorii au constatat însă analizând conversațiile celor doi pe Facebook că bărbatul a amenințat-o pe fosta iubită că va face publice mai multe fotografii nud cu aceasta, dacă nu îi dă o sumă de bani, fără a face vreo referire la vreo restituire de bani.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite