Manelistul Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Cine sunt ceilalți acuzați din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dani Mocanu, fratele său Nando și alți doi bărbați au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș după ce acum trei luni au fost filmați când băteau doi bărbați într-o benzinărie din Pitești.

Dani Mocanu este în arest la domiciliu FOTO arhiva personală
Dani Mocanu este în arest la domiciliu FOTO arhiva personală

Dani Mocanu este, în prezent, în arest la domiciliu și va fi judecat pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cazul său, procurorii au stabilit și că acesta era în termenul de supraveghere stabilit de instanță, după ce fusese condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare în alt dosar.

Nando Mocanu, fratele manelistului, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru lovire și alte violențe.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 18 august a.c., Dani Mocanu, fratele său și alți doi complici au bătut cu ranga și cu pumnii doi bărbați la o benzinărie OMV de la ieșirea din Pitești. Una dintre victime a avut nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale, în timp ce cealaltă victimă a necesitat șase zile de îngrijiri medicale.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu și a fost internată la Spitalul Județean Argeș.

Condamnat pentru incitare la ură și discriminare

În luna aprilie a acestui an, judecătorii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat pe Dani Mocanu la o amendă penală de 15.000 lei pentru incitare la ură sau discriminare după ce în 2019 acesta a postat pe YouTube un videoclip în care incita la ură împotriva femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu, în primă instanţă, în acest dosar, la o amendă penală în cuantum 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare.

În plus, judecătorii au dispus în urmă cu un an executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere a lui Dani Mocanu pentru o sentinţă anterioară, legată de conducerea unei mașini fără permis de conducere.

Manelistul Dani Mocanu a făcut apel la scurt timp, iar Curtea de Apel Piteşti i l-a admis, desfiinţând parţial sentinţa penală în sensul revocării executării pedepsei de 6 luni de închisoare cu executare.

Lui Dani Mocanu i-au fost confiscați 34.136 dolari, constând în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Dani Mocanu a fost, de asemenea, obligat la plata sumei de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Dani Mocanu are un cazier bogat. În urmă cu cinci ani, acesta a fost acuzat de către DIICOT de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul este încă pe rolul Tribunalului Dâmbovița.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite