Dani Mocanu, o nouă condamnare: 100.000 de lei amendă și cinci ani interdicție de a intra în Târgu Mureș

0
Publicat:

Aflat în arest la domiciliu pentru că a bătut împreună cu fratele său un bărbat într-o benzinărie din Pitești, manelistul Dani Mocanu a primit săptămâna trecută o nouă condamnare.

Manelistul Dani Mocanu, un stil de viață pe măsura cazierului - bogat FOTO arhiva personală
Manelistul Dani Mocanu, un stil de viață pe măsura cazierului - bogat FOTO arhiva personală

La finalul săptămânii trecut, magistrații de la Judecătoria Târgu Mureș au dat sentința în primă instanță într-un dosar în care Dani Mocanu a amenințat cu cuțitul un client dintr-un club din Târgu Mureș. Incidentul s-a produs în luna iulie a.c.

În acest dosar, Dani Mocanu a fost reținut pentru 24 de ore pe 28 iulie a.c., când polițiștii au făcut percheziții la vila sa din Ștefănești, Ilfov. El a fost trimis în judecată pentru port fără drept de obiecte periculoase. La începutul lui august, la câteva zile după scandal, manelistul a postat pe internet un mesaj în care arăta cuțitul pe care îl utilizase pentru a îl intimida pe bărbatul întâlnit într-un club din Târgu Mureș și cu care avusese un conflict.

În cele din urmă, Dani Mocanu a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, iar magistrații de la Judecătoria Târgu Mureș l-au condamnat pe 26 august a.c. la o amendă penală de 100.000 de lei, din care va fi scăzută suma de 500 lei pentru cele 24 de ore petrecute în arest. În total, are de plată 99.500 lei. În plus, judecătorii au stabilit că Mocanu să nu mai aibă voie să intre în Târgu Mureș pe o perioadă de cinci ani. Sentința va fi aplicată dacă va rămâne definitivă. Dani Mocanu poate ataca sentința inițială în 10 zile de la comunicare.

În prezent, Dani Mocanu și fratele său sunt cercetați pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice pentru o bătaie ce a izbucnit în noaptea de 18-19 august într-o benzinărie de la ieșirea din Pitești.

Magistrații au decis ca Dani Mocanu să fie plasat în arest la domiciliu, iar fratele său Nando să fie reținut pentru 30 de zile.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu și încă este internată la Spitalul Județean Argeș.

În luna aprilie a acestui an, judecătorii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat pe Dani Mocanu la o amendă penală de 15.000 lei pentru incitare la ură sau discriminare pentru că în 2019 acesta a postat pe YouTube un videoclip în care incita la ură împotriva femeilor. Lui Dani Mocanu i-a fost confiscată suma de 34.136 dolari, constând în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Mocanu a fost de asemenea obligat la plata sumei de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite