Ce au decis judecătorii: Dani Mocanu, arest la domiciliu, iar fratele său reținut pe 30 de zile pentru tentativă de omor

0
Publicat:

Miercuri noaptea, după patru ore de deliberări, magistrații de la Tribunalul Argeș au stabilit măsurile preventive pentru Dani Mocanu și al fratele său Nando, acuzați de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Dani Mocanu are un cazier bogat FOTO arhiva personală
Dani Mocanu are un cazier bogat FOTO arhiva personală

Judecătorii au decis ca Dani Mocanu să fie plasat în arest la domiciliu, iar fratele său Nando să fie reținut pentru 30 de zile.

”Aș vrea să transmit mii de mulțumiri instanței pentru că a judecat corect. Asta este, fratele meu a lovit în disperare, va plăti dacă se va considera la final că se va reține această infracțiune”, a declarat Dani Mocanu la ieșirea de la Tribunalul Argeș.

Dani Mocanu și fratele său sunt cercetați după o bătaie ce a izbucnit în noaptea de 18-19 august într-o benzinărie de la ieșirea din Pitești.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu și încă este internată la Spitalul Județean Argeș.

În luna aprilie a acestui an, judecătorii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat pe Dani Mocanu la o amendă penală de 15.000 lei pentru incitare la ură sau discriminare după ce în 2019 acesta a postat pe YouTube un videoclip în care incita la ură împotriva femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu în primă instanţă în acest dosar la o amendă penală în cuantum 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare.

În plus, judecătorii au dispus în urmă cu un an executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere a lui Dani Mocanu pentru o sentinţă anterioară, legată de conducerea unei mașini fără permis de conducere.

Numai că manelistul Dani Mocanu a făcut apel la scurt timp. Iar Curtea de Apel Piteşti i-a admis apelul, desfiinţând parţial sentinţa penală în sensul revocării executării pedepsei de 6 luni de închisoare cu executare.

Lui Dani Mocanu i-a fost confiscată suma de 34.136 dolari, constând în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Dani Mocanu a fost de asemenea obligat la plata sumei de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Dani Mocanu are un cazier bogat. În urmă cu cinci ani, acesta a fost acuzat de către DIICOT de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul este încă pe rolul Tribunalului Dâmbovița.

Dani Mocanu mai este cercetat în încă două dosare nefinalizate de către polițiști și procurori, pentru cruzimi împotriva animalelor și amenințare, tulburarea ordinii publice, port de obiecte periculoase.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite