Judecătorii au respins definitiv cererea de eliberare din arest a lui Cristian Cioacă. Cum au motivat magistraţii decizia de condamnare la omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă rămâne în arest până la finalizarea procesului în care este acuzat de uciderea Elodiei. FOTO Adevărul
Cristian Cioacă rămâne în arest până la finalizarea procesului în care este acuzat de uciderea Elodiei. FOTO Adevărul

Curtea de Apel Piteşti a respins, definitiv, cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă. Acesta a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, judecătorii arătând în motivarea hotărârii că Cioacă a avut o atitudine nesinceră şi a refuzat să repete testul poligraf

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a solicitat revocarea arestării preventive a fostului poliţist, iar, vineri, completul Penal Urgent 9 de la Curtea de Apel Piteşti care urma să judece cererea şi-a declinat competenţa şi a dispus înaintarea cauzei către completul de apel desemnat să judece dosarul de omor.

Instanţa a respins apoi cererea de revocare a arestării preventive, decizia fiind definitivă, informează Mediafax.

În 2 iulie, fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare (21 de ani pentru omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte), decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Argeş.

Judecătorii Tribunalului Argeş au dat publicităţii motivarea deciziei de condamnare la 22 de ani de închisoare cu executare a poliţistului Cristian Cioancă pentru uciderea soţiei sale. Instanţa a subliniat că inculpatul a avut o atitudine nesinceră, negând săvârşirea celor două infracţiuni. Asta deşi a picat testul cu poligraful, pe care a refuzat să îl repete. În motivarea deciziei, magistraţii redau şi filmul oribilei crime din noaptea de 29 spre 30 august, când cei doi soţi s-au certat, conflictul a degenerat, iar Cioacă a omorât-o pe Elodia, apoi i-a ascuns trupul într-un loc necunoscut.

De asemenea, magistraţii au decis ca fostul poliţist să îi plătească familiei Ghinescu şi fiului său, Patrick, despăgubiri morale de 250.000 de euro. Totodată, el trebuie să plătească 135.000 de lei cheltuieli de judecată.

Procurorii şi avocata familiei Ghinescu ceruseră instanţei ca fostul poliţist să fie condamnat pe viaţă.

Decizia de condamnare, care nu este definitivă, a fost atacată cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, dar şi de procurori.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din 30 ianuarie 2013.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului, mai scrie sursa citată.

Cei doi au împreună un copil, acum în vârstă de 9 ani, care în prezent se află în plasament la familia surorii lui Cristian Cioacă.

Mai puteţi citi

Poliţistul Cristian Cioacă a primit 22 de ani de închisoare pentru omor

VIDEO UPDATE Fostul ofiţer SPP Cristian Ilie a confirmat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Piteşti că a avut o relaţie cu Elodia Ghinescu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite