Bărbat cu probleme psihice, racolat și exploatat la o stână. Traficantul, arestat preventiv

0
Publicat:

Pus la munci neremunerate, adăpostit în condiții improprii, înfometat și lipsit de îngrijire medicală. Sunt chinurile ca care a fost supus un bărbat cu probleme psihice, la o stână din Argeș. Cel care l-a recrutat și exploatat a fost arestat preventiv.

Victima a fost exploatată la o stână. FOTO IPJ Argeș
Victima a fost exploatată la o stână. FOTO IPJ Argeș

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat joi, 12 octombrie, două percheziții domiciliare în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – august 2023, un bărbat, de 56 de ani, din județul Argeș, ar fi recrutat și exploatat o victimă majoră, aflată în stare de vădită vulnerabilitate, cauzată de situația socială, a lipsei de educație și accentuatelor probleme de sănătate, pe care ar fi obligat-o la prestarea, în mod repetat, de munci neremunerate, într-o stână din județul Argeș”, a precizat IPJ Argeș.

Cercetat în arest preventiv

Totodată, victima (bărbat) ar fi fost adăpostită în condiții improprii, lipsită de hrană corespunzătoare și de îngrijirea medicală adecvată bolii de care suferă.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă. În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a admis propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”,  a mai explicat, vineri, IPJ Argeș.

Victima a beneficiat de măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite