Bărbat acuzat că şi-a forţat soţia să se prostitueze şi şi-a ameninţat cu moartea fiul minor, reţinut

0
Publicat:

Un bărbat din Argeș suspectat că şi-a forţat soţia să se prostitueze în străinătate şi şi-a ameninţat cu moartea fiul minor a fost reținut marți de polițiști, urmând ca miercuri să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. FOTO Facebook Poliția Română
Suportul a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. FOTO Facebook Poliția Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare, marti, 20 februarie, un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – februarie 2024, o persoană ar fi exploatat sexual o alta (soția), pe care ar fi transportat-o în diverse locații din Marea Britanie, Italia și Germania, prin acte de violență fizică și psihică, obligând-o să practice prostituția în folosul său material”, a precizat IPJ Argeș.

Mama și fiul, amenințați cu moartea

Pentru că s-a împotrivit, femeia și fiul pe care îl au împreună au fost amenințați de bărbat că vor fi uciși.

„În urma refuzului victimei de a continua, persoana cercetată ar fi proferat amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu aceasta, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei”, potrivit IPJ Argeș.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, în cursul zilei de 20 februarie, bărbatul a fost depistat într-un imobil din municipiul Câmpulung, unde se afla împreună cu copilul.

Bărbatul a fost reținut

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea individului, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Copilul a fost preluat de către D.G.A.S.P.C. Argeș.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș”, a mai precizat IPJ Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite