Alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai și igrasie în azilurile din Argeș

0
Publicat:

12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor din Argeș au fost controlate luni. Comisia de control a Prefecturii Argeș a făcut bilanțul verificărilor: alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai și igrasie. Niciunul nu a fost închis.

Bătrâni. FOTO Shutterstock
Bătrâni. FOTO Shutterstock

Cele patru echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș și-au încheiat activitatea în jurul orei 19.

Carne, pește și lactate expirate

 Au fost vizate doar aziluri private.

„Au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni. În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte”,  a precizat, luni seara, prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Unele aziluri nu aveau nici măcar extinctoare

Echipele de control au constatat că mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu și nici măcar extinctoare.

 Niciunul dintre centrele la care au fost găsite nereguli nu a fost închis

„Următoarea raportare va cuprinde și numărul sancțiunilor și vă va fi transmisă mâine, la ora 13. La fel vom proceda pe toată perioada controalelor”, a mai precizat prefectul de Argeș.

Amintim că luni, un cămin de bătrâni care avea activitatea suspendată de câteva luni a fost depistat funcționând în continuare în orașul Țicleni, din județul Gorj.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite