Acuzaţii grave la adresa medicilor psihiatri Eli Morman şi Valerian Azamfirei: luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potivit acuzaţiilor formulate de oamenii legii, Eli Morman şi Valerian Azamfirei, ambii medici primari în psihiatrie şi angajaţi la Centrul de Medicină Mintală (fostul LSM) din Piteşti ar fi internat fictiv persoane, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (cca. 500 de lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate.


Cercetările efectuate până în prezent arată că, în intervalul aprilie-iunie 2015, 288 de persoane ar fi beneficiat, cu sprijinul celor doi medici ajutaţi de 4 asistente medicale, de internare, pentru a întruni  condiţiille de încadrare în grad de invaliditate.

În dosarul în care medicii primari în psihiatrie Eli Morman şi Valerian Azamfirei sunt cercetaţi au fost formulate acuzaţii de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune.

500 de lei internarea

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, medicii ar fi procedat „la internarea fictivă a persoanelor interesate, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (cca. 500 de lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, beneficiarii nu sufereau de afecţiunile respective, creându-se prejudicii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale şi de Sănătate (FNUASS), atât prin cheltuirea nejustificată a sumelor alocate pentru internare, cât şi prin faptul că persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau pensie de invaliditate în mod necuvenit”.

Amintim că marţi au avut loc percheziţii la cabinetele medicale şi la locuinţele celor din dosar. 83 de persoane au fost duse la audieri.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite