120 de persoane în loc de 70 într-un azil din Argeș. Alimente expirate confiscate și amenzi

0
Publicat:

Instituția Prefectului Argeș a făcut marți bilanțul primei zile de verificări în centrele pentru îngrijirea vârstnicilor din județ. Au fost aplicate 41 de amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la 874.100 lei.

Bătrână. FOTO Pixabay
Bătrână. FOTO Pixabay

Este vorba de măsuri dispuse în urma controalelor de luni.

Carne expirată, confiscată de inspectori

Inspectorii au găsit nereguli grave în căminele de bătrâni verificate

„Mai multe kilograme de carne de vită și pește au fost ridicate din unitățile pentru vârstnici verificate ieri pentru că erau expirate”. a precizat, marți, Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Înghesuiți într-un spațiu de capacitate redusă

Într-unul dintre centrele verificate, comisia de control a găsit 120 de persoane în loc de 70, atât cât era capacitatea azilului.

„Verificările în alte locații sunt în desfășurare”, a mai precizat prefectul.

Amintim că în cursul zilei de luni au fost controlate 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor din Argeș. În urma verificărilor au fost găsite alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai și igrasie. Niciunul dintre centre nu a fost închis.

Au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni. În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte”, preciza, luni seara, prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Nu aveau securitate la incendiu și nici extinctoare

Inspectorii au constatat că mai multe imobile nu aveau autorizație de securitate la incendiu și nici măcar extinctoare.

Amintim că, luni, un cămin de bătrâni care avea activitatea suspendată de câteva luni a fost depistat funcționând în continuare în orașul Țicleni, din județul Gorj.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite