Victima cu nr. 48 pe „Drumurile morţii“ din Neamţ. Biciclist strivit de TIR, pe E85

0
Publicat:

Pe „Drumurile morţii“ din Neamţ, în dimineaţa de luni, 5 decembrie, a avut loc o nouă tragedie, înregistrându-se victima cu numărul 48 din acest an, fiind vorba de un biciclist strivit de TIR, pe E 85.

Un nou accident mortal s-a petrecut în Neamț FOTO Poliția Neamț
Un nou accident mortal s-a petrecut în Neamț FOTO Poliția Neamț

Pe data de 5 decembrie 2022, în jurul orei 06:30, poliţiştii de la Serviciul Rutier au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2 - E85, cea mai circulată porţiune de drum din judeţ. Victima se deplasa cu o bicicletă, iar la un moment dat a fost acroşată de un camion, care tracta o remorcă.

„Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Vrancea, conducea un autotractor, din direcţia Bacău spre municipiul Roman, în afara localităţii Secuieni ar fi surprins un bărbat, care se deplasa pe o bicicletă, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul cercetărilor“, a transmis Poliţia Neamţ.

Victima accidentului, un bărbat în vârstă de 53 de ani dintr-o localitate din Bacău, a fost preluată în viaţă de cadrele sanitare de la Ambulanţa Neamţ şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Roman, dar a decedat în scurt timp. Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Din cauza nenumăratelor incidente foarte grave înregistrate în acest an în Neamţ, care s-au soldat până acum cu 48 de morţi (cu tot cu cel de astăzi), recent, între între 23 şi 27 noiembrie 2022, poliţişti din nouăt judeţe, alături de cadre de la Brigada Rutieră şi Brigada Autostrăzi Bucureşti au efectuat ample razii.

Acţiunile au avut ca scop combaterea şi prevenirea accidentelor de pe arterele naţionale ce străbat Neamțul şi E 85, cărora li se mai spun „Drumurile morţii“ sau „Drumurile cu cruci la porţi“, deoarece prin localităţi sunt amplasate „semnele“ ce atestă cele petrecute. Statistic, cele mai multe tragedii au avut loc în octombrie, 11.

În timpul misiunilor de pe „Drumurile morții“ din Neamț au fost descoperite circa 1.850 de  abateri. Între ele, 640 de cazuri de depăşire a limitei de viteză admise, 225 abateri ale bicicliştilor, 182 ale pietonilor, 39 de conducători auto conducând sub influenţa băuturilor alcoolice în limitele contravenţiilor (aveau până la 0,40 alcool pur în aerul expirat), 27 depăşiri neregulamentare şi 697 de alte încălcări ale legislaţiei.

„Poliţişti din Neamţ, Bucureşti, Braşov, Bacău, Botoşani, Vrancea, Iaşi, Harghita, Covasna şi Suceava au reţinut 224 de permise şi au retras 98 certificate de înmatriculare. Au fost efectuate aproximativ 3.000 de testări cu aparatul etilotest şi peste 130 în privinţa consumului de substanţe psihoactive“, declara subinspector Ramona Ciofu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite