Un tânăr a tras cu puşca într-un bar din Neamţ. Este acuzat de comiterea a patru infracţiuni

0
Publicat:

În timpul unui conflict, supărat nevoie mare, un tânăr a tras cu puşca într-un bar din Neamţ. A fost calmat de intervenţia poliţiştilor şi este acuzat de comiterea a patru infracţiuni.

Armă și cartușe confiscate într-un caz de braconaj FOTO Poliția Neamț
Armă și cartușe confiscate într-un caz de braconaj FOTO Poliția Neamț

Forţele de intervenţie au fost solicitate să aplaneze un scandal izbucnit într-o cârciună din localitatea Piatra Şoimului, sesizarea fiind făcută în seara de vineri, 31 august 2023, în jurul orei 21.30. La locul indicat a fost trimis un echipaj de la Secţia de Poliţie Borleşti, oamenii legii calmând spiritele încinse.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, între administratorul în vârstă de 53 de ani al respectivei unităţi şi un individ de 23 de ani a avut loc un conflict spontan. În timpul acestuia, pentru a fi mai „convingător“, tânărul a tras cu o puşcă, fără ca nimeni să fie rănit. Constatările anchetatorilor aveau să se sfârşească cu întocmirea unui dosar penal.

„Poliţiştii au confiscat arma şi au constatat că tânărul nu avea permis de port armă pentru aceasta, iar arma nu era înregistrată oficial. Pe baza probelor, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Teribilismul poate să-l coste scump pe acuzat. Introducerea sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile (...) constituie infracţiunea de contrabandă calificată şi se pedepseşte, conform Codului Vamal, cu închisoare de la 3 la 12 ani, iar pentru uz de armă letală sau interzisă, fără drept, sancţiunea din Codul penal este detenţie între unu şi 3 ani.

Necazuri penale au şi alţi doi nemţeni. În penultima zi a lunii trecute, în jurul orei 23.00, cadrele de la Secţia de Poliţie Rurală Ion Creangă, cu sprijinul colegilor de la Serviciului Investigaţii Criminale Neamţ, au depistat un autoturism în care se aflau doi bărbaţi cu vârste de 55 şi 56 de ani, bănuite de comiterea unor infracţiuni de braconaj.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele indicând o concentraţie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto şi 0,52mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pasagerului. Dosare penale li s-au întocmit de către anchetatori pentru încălcărea dispoziţiilor Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

„În urma controlului corporal şi al vehiculului, au fost identificate mai multe cartuşe cu glonţ şi o armă de vânătoare, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de articolul 42 literele k şi m, din Legea 184 din 2017“, a transmis Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite