Braconier prins în flagrant delict, în Neamţ. A rămas fără arme și fără mistrețul vânat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un braconier a fost prins în flagrant delict în Neamţ, pe un fond cinegetic. Deoarece nu avea autorizaţie, animalul vânat şi armele i-au fost confiscate de către poliţişti, fiindu-i întocmit dosar penal.

Arma și muniția au fost confiscate FOTO Arhiva Adevărul
Arma și muniția au fost confiscate FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 15 februarie, cadrele de la Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, au acţionat în localitatea Bozieni, pentru prevenirea braconajului cinegetic. Cu această ocazie, poliţiştii au depistat într-un fond de vânătoare un bărbat de 54 de ani.

Nemţeanul avea la el o armă de vânătoare, mai multe cartuşe şi o frânghie ce prezenta la un capăt un laţ, sau şfac, după cum i se mai spune ustensilei folosite la braconaj.

Oamenii legii au descoperit şi un exemplar de porc mistreţ, care avea două plăgi, care fuseseră produse prin împuşcare, la nivelul capului.

„Persoana în cauză este deţinătoare legală de arme şi muniţii, dar fără a deţine autorizaţie de vânătoare eliberată în condiţiile legii. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic. Exemplarul de mistreţ, arma, 63 de cartuşel şi frânghia au fost ridicate pentru cercetări“, a transmis Poliţia Neamţ.

Cazurile de braconaj nu sunt o raritate în Neamţ. În acest an, în judeţul străjuit de masivul Ceahlău au mai fost descoperite şi alte fapte similare, una dintre ele fiind de braconaj piscicol.

Pe 9 februarie 2023, un individ din comuna Dămuc a fost prins pe alt fond cinegetic, după care a fost pus sub acuzare. Avea la el două arme de vânătoare şi un număr de 22 de cartuşe. Şi el era deţinător autorizat de armament, dar nu poseda o autorizaţie pentru a vâna.

Pe data de 7 februarie a acestui an, alţi doi nemţeni s-au ales cu dosare penale. Nu erau la vânătoare, dar îndeletnicirea lor era braconajul piscicol, pe râul Moldova, undeva aproape de municipiul Roman. Poliţiştii de la Secţia Rurală Săbăoani i-au prins în flagrant delict când foloseau plase de tip monofilament, care-s interzise.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite