Nedoritul record stabilit de un şofer. A fost prins de două ori în 24 de ore cu alcoolemie peste pragul comei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
etilotest

Un şofer a stabilit un record greu de doborât, fiind depistat la volan în mai puţin de 24 de ore cu o alcoolemie peste cea la care se instalează coma

Pe şoselele din judeţul Neamţ, zilele de la finalul săptămânii

trecute au fost unele în care s-au înregistrat destule incidente nedorite, producându-se accidente rutiere grave şi foarte grave, unul fiind mortal, au fost depistaţi şoferi care nu aveau ce căuta la volan din cauza stărilor bahice în care se aflau, iar alţii au comis diverse contravenţii. 

Dincolo de accidentul de pe DN 15 B (Târgu - Neamţ - Pipirig - Viaduct Poiana Largului) din data de 28 mai 2022, soldat cu decesul unui conducător auto de camion, care a fost strivit în cabină după ce s-a răsturnat, ies în evidenţă „aventurile“ ce l-au avut în prim plan pe un şofer în etate de 49 de ani, din comuna Poiana Teiului. 

Despre el se poate spune că a stabilit un record, dar unul nedorit, în ceea ce priveşte valorile alcoolemiilor. Pe 27 mai, în jurul orei 19.00, poliţiştii de la Secţia Rurală Ştefan cel Mare l-au depistat în trafic, el fiind la volanul unei maşini care rula prin Bârgăuani. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

„Pe 28 mai, acelaşi şofer a fost depistat în trafic de poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 D, la Girov. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentraţie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului“, a transmis Poliţia Neamţ. 

În ambele situaţii, şoferul în culpă a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. De menţionat este faptul că valoarea alcoolemiei în sânge, cea care constituie probă indubitabilă în dosarele penale, este dublă faţă de cea din aerul

expirat, starea de comă instalându-se în jurul valorii de doi la mie.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Organizaţia „Vulturul“. Securitatea a transformat jocul unor copii de 13 ani în atentat la siguranţa statului

Fraudă cu fonduri europene. Sentinţă grea dată unui patron care s-a implicat în afaceri necurate

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite