Un fost poliţist dependent de păcănele are iar probleme. Încă o trimitere în judecată după condamnare

0
Publicat:

Subofiţerul de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Piatra Neamţ a fost condamnat cu suspendare anul trecut, iar zilele trecute a fost deferit din nou justiţiei, pentru alte trei fapte de trafic de influenţă.

Jocurile de noroc i-au provocat mari probleme unui nemțean FOTO Arhiva Adevărul
Jocurile de noroc i-au provocat mari probleme unui nemțean FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 21 mai 2021, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară în cazul lui Gheorghe G., constatând legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul întocmit de procurori, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, fiind dispusă începerea procesului.

Fostul agent de poliţie este acuzat de corupţie, noile infracţiuni fiind comise cu câţiva ani în urmă. El promitea că se „ocupă“, contra unor sume de bani, de scăderea alcoolemiei pentru şoferi prinşi băuţi. Unul dintre conducătorii auto care a crezut că va scăpa de problemele penale i-a dat inculpatului 16.800 de lei şi o sumă în euro.

„În seara zilei de 05.09.2020, ar fi pretins de la martorul denunţător (...) o sumă pentru a-l ajuta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul (...), primind în perioada imediat următoare sumele de 4.800 de lei, 1.000 de euro şi 2.000 de lei, la Staţia Petrom Dumbrava Roşie şi la domiciliul martorului, după care, la o altă dată, a pretins şi primit 10.000 de lei“, au arătat anchetatorii.

Apoi, în octombrie-noiembrie 2020, a cerut de la un şofer 4.000 de lei, pentru a-i obţine o valoare mai mică a alcoolemiei, dar solicitarea a fost refuzată. În ianuarie 2021, de la alt conducător auto care avea dosar penal deoarece fusese prins băut la volan a primit 3.000 de lei. Promisiunile agentului nu s-au materializat, fiind denunţat de cei pe care i-a păcălit.

În februarie anul trecut, Gheorghe G., era condamnat definitiv la Curtea de Apel Bacău, care a menţinut sentinţa Tribunalului Neamţ de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Au fost două dosare penale, care au fost conexate, faptele fiind comise în perioada ianuarie - martie 2021.

În motivarea condamnării se arată că poliţistul era dependent de jocurile de noroc. „Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că, de aproximativ 10 ani, este un împătimit al jocurilor de noroc (jocuri electronice şi pariuri sportive) şi a pierdut sume foarte mari de bani. În ziua în care a apelat prima dată martorul (...), pierduse în jur de 4.000 de lei, banii de salariu“.

Aceste lucruri sunt menţionate de către judecători în motivarea sentinţei, una în care se mai spune că, de-a lungul timpului, fostul agent de la Poliţia Piatra Neamţ a împrumutat foarte mulţi bani de la cunoştinţe şi prieteni pentru jocurile electronice de noroc. După soluţia definitivă din dosar, acuzatul şi-a pierdut funcţia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite