Ultimele ore din viaţa unui poliţist care s-a împuşcat în cap cu arma din dotare. Detalii de la Poliţia Neamţ

0
Publicat:

În contextul unor speculaţii apărute în cazul decesulului unui subofiţer, care activa la Biroul Rutier Roman, Poliţia Neamţ aduce clarificări pentru a înlătura suspiciunile legate de acestă sinucidere.

Sinuciderea agentului șef este învăluită în mister FOTO Poliția Neamț
Sinuciderea agentului șef este învăluită în mister FOTO Poliția Neamț

În spaţiul public s-a vehiculat că agentul şef Bogdan Mihalache, în vârstă de 39 de ani, s-a împuşcat în cap deoarece nu mai făcea faţă sarcinilor de serviciu din cauza volumului mare de muncă, că ar fi cerut să fie mutat şi că era cercetat disciplinar, recurgând la gestul suicidar pe data de 18 martie 2024, folosind arma din dotare.

Subofiţerul a fost încadrat în MAI, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, de la 1 octombrie 2006, iar în urma unui concurs de recrutare din sursă externă, pe 16 ianuarie 2017, a devenit poliţist la inspectoratul nemţean, activând la Compartimentul de Siguranţă Publică şi Patrulare Roman, iar de la 1 septembrie 2020, în cadrul Biroului Rutier Roman.

Poliţia Neamţ a comunicat că Bogdan Mihalache nu a făcut obiectul unor cercetări disciplinare, iar pe 1 decembrie 2022, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor, a fost avansat la gradul de agent şef, înainte de împlinirea stagiului minim. Pe 18 martie 2024, era de serviciu între ora 06.00-14.00, o parte din acest timp petrecându-l la birou, efectuând cercetări în dosare penale.

„La ora 11.30, agentul de poliţie şi-a anunţat colegii că părăseşte sediul Poliţiei Roman, urmând a se deplasa cu autoturismul personal, pentru a-şi cumpăra de mâncare. La ora 14.00, ora finalizării schimbului I, s-a constatat că nu a predat armamentul şi muniţia din dotare şi nu a revenit la sediul instituţiei“, a declarat inspectorul Ramona Ciofu.

„Există aspecte de natură personală care sunt în curs de investigare“

A fost apelat de colegi pe telefonul mobil, nu a răspuns, astfel că superiorii au trimis un echipaj la locuinţa acestuia, soţia, anunţată în prealabil, fiind cea care a permis accesul poliţiştilor în imobil.

Din nefericire, subofiţerul a fost descoperit fără suflare în baie, având o plagă împuşcată la nivelul capului. Cadrele medicale nu au putut face altceva decât să declare decesul.

Sediul Poliției Roman FOTO MonitorulNeamt.ro
Sediul Poliției Roman FOTO MonitorulNeamt.ro

Poliţia Neamţ a mai precizat că, pe 18 martie, la Biroul Rutier Roman s-a desfăşurat un control tematic, dar acesta nu îl viza pe Mihalache, fiind unul planificat încă din luna ianuarie. S-a stat de vorbă cu cadrele de la Rutier care erau de serviciu, inclusiv cu agentul şef, fiind discutate aspecte profesionale, fără a fi solicitate explicaţii scrise şi nu s-au întocmit acte de constatare.

În contextul tragicului eveniment, a fost verificată planificarea serviciilor poliţistului în ianuarie şi februarie, constatându-se că a lucrat 2 ore suplimentare şi a fost în concediu medical între 29 ianuarie şi 26 februarie. În aceeaşi perioadă, acesta figura cu încă 3 zile libere, iar de pe data de 20.03.2024, agentul trebuia să intre în concediu de odihnă.

„Poliţistul nu a formulat solicitări scrise de transfer sau mutare. Dorim să subliniem că există aspecte de natură personală care sunt în curs de investigare, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului Roman. Aceste detalii, din motive legate de integritatea investigaţiei în desfăşurare, nu pot fi dezvăluite publicului“, se mai arată în comunicatul Poliţiei Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite