Șoferiță ajunsă la spital. O petardă i-a explodat în mașină, iar tânăra a asurzit

0
Publicat:

Câteva situaţii extreme au fost provocate în Neamţ de folosirea iresponsabilă a petardelor, în unul dintre cazuri o femeie ajungând la spital pentru că o pocnitoare i-a explodat în maşină.

Pedardeloe au provocat incidente nedorite FOTO Arhiva Adevărul
Pedardeloe au provocat incidente nedorite FOTO Arhiva Adevărul

Ultimul nedorit eveniment s-a petrecut pe data de 1 ianuarie 2024, la ora 19.21, printr-un apel la 112 anunţându-se un incendiu de vegetaţie uscată în satul Dolheşti, comuna Pipirig. La locul indicat au ajuns două echipaje de pompieri, unul din localitate şi unul de la Detaşamentul ISU Târgu Neamţ.

„Incendiul de vegetaţie uscată s-a manifestat pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Folosirea materialelor pirotehnice (artificii/petarde) a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a transmis căpitan Irina Popa, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ.

În noaptea dintre ani, la ora 00.10, o parte dintre locuitorii oraşului Piatra Neamţ au avut parte de un spectacol nedorit, un incendiu a cuprins culmea Pietricica, dealul care străjuieşte municipiul nemţean. Pompierii au stins flăcările provocate de artificii în aproximativ o oră de la primirea apelului.

Se bănuieşte că cineva a urcat cu maşina pe drumul care duce la releul de televiziune de pe Pietricica şi a folosit iresponsabil artificii, neţinând cont de vegetaţia uscată existentă. În apropiere de locul care a fost afectat de incendiu este şi un aşezământ monahal construit după 1990, Schitul Sfântul Mina.

Articolele pirotehnice folosite imprudent au cauzat un mare dezastru tot în comuna Pipirig. S-a întâmplat chiar în prima zi a Crăciunului 2023, pe 25 decembrie. Flăcările cuprinseseră o casă, un depozit de juraje şi două adăposturi pentru animale. Utilizarea unor pedarde de către copii a fost cauza probabilă a producerii incendiului.

Un caz grav s-a petrecut la Piatra Neamţ, pe data de 26 decembrie 2023. Poliţiştii au fost sesizaţi, de către reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ, cu privire la faptul că la unitatea de primiri Urgenţe a unităţii se află o tânără care acuza dureri la urechea stângă, provocate de zgomotul unei petarde.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânăra de 19 ani se afla în autoturismul personal, în parcarea unui supermarket, iar printr-o portieră deschisă, un bărbat de 48 de ani i-a aruncat o petardă în interior. A fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violene şi aplicată o amendă de 3.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite