Şofer ucrainean, pericol public la volanul unui TIR pe E85. Alcoolemia record constatată de poliţişti

0
Publicat:

Verificările efectuate de poliţişti pe drumurile din Neamţ au dus la identificarea unor şoferi care nu aveau ce căuta la volan deoarece erau băuţi sau drogaţi, printre ei fiind şi un cetăţean ucrainean.

Nenumărate infracțiuni au fost depistate pe șosele FOTO Arhiva Adevărul
Nenumărate infracțiuni au fost depistate pe șosele FOTO Arhiva Adevărul

Cadrele de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie au depistat, în intervalul 10-12 februarie 2024, mai mulţi conducători auto care au încălcat normele care reglementează circulaţia rutieră, pentru abaterile săvârşite fiind întocmite câteva dosare penale, dar au fost aplicate şi sancţiuni pecuniare consistente.

Au fost descoperiţi şoferi aflaţi la volan, deşi nu aveau permis sau dacă îl aveau acesta nu corespundea categoriei autovehiculului, ori conduceau maşini neînmatriculate. În culpă erau şi câţiva mopedişti. Unul dintre ei i-a ignorat pe poliţiştii care i-au făcut semn să oprească, fiind urmărit.

Duminică, 11 februarie, a fost constatat un caz grav. În jurul orei 20:00, poliţiştii de la Secţia de Poliţie Săbăoani, care supravegheau traficul pe Drumul European 85, ce face legătura între Neamţ şi de aici către Suceava sau Iaşi, l-au tras pe dreapta pe șoferul unui TIR. Acesta, un cetățean ucrainean în vârstă de 36 de ani, nu „arăta“ prea bine, motiv pentru care a fost testat cu etilotestul, care a indicat o concentraţie 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Această valoare se dublează în sânge, starea de comă alcoolică instalându-se la 2 la mie.

Ucraineanul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat penal.

Șofer drogat

Şi un şofer din Bucureşti are necazuri după o întâlnire cu oamenii legii din Neamţ. Pe 10 februarie, tânărul de 22 de ani era la volan pe şoseaua de centură a municipiului Roman. Polițiștii Serviciului Rutier au constatat că nu consumase băuturi alcoolice, dar a ieşit pozitiv la prezenţa substanţelor interzise, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

La Piatra Neamţ, astăzi, 12 februarie, poliţiştii de la Biroului Rutier au fost sesizaţi de cadrele de la Spitalul Judeţean cu privire la producerea unui eveniment rutier. Acesta a avut loc în jurul orei 06.30, o bătrână de 67 de ani fiind accidentată pe o trecere de pietoni. Aceasta a refuzat transportul la spital, fiind dusă de şofer la o adresă indicată de sexuagenară.

„În jurul orei 07.00, femeia de 67 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării de îngrijiri. Poliţiştii au identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier şi conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din judeţul Iaşi, cercetările fiind continuate pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite