Şansa unui căţel salvat de pe o insulă a râului Moldova, în Neamţ. A fost adoptat de un pompier

0
Publicat:

Şansa unui căţel salvat de pe o insulă a râului Moldova a fost că la misiune a participat un cadru de la Inspectoratul de Urgenţă Neamţ, care iubeşte animalele. Puiul a fost adoptat de un pompier.

Intervenția a avut loc la Roman FOTO ISU Neamț
Intervenția a avut loc la Roman FOTO ISU Neamț

Dincolo de misiunile „normale“ aflate în fişa postului pompierilor militari, intervenţii la incendii sau la înlăturarea efectelor unor fenomene meteo, ei au parte şi de altele, mai „speciale“, fiind solicitaţi să prindă pisici urcate în copaci sau să scoată animale picate în gropi şi puţuri.

Una de acest fel s-a petrecut aseară, 9 iulie 2023, în jurul orei 19.15, când cadrele Inspectoratului „Petrodava“ au fost chemate să intervină în municipiul Roman. Solicitarea viza salvarea unui câine, care se afla pe o insuliţă formată pe râul Moldova. Despre cum a ajuns acolo, greu de spus. Cu ajutorul unei bărci, patrupedul a fost recuperat.

„Ajunşi la locul indicat, pompierii au identificat un pui de căţel ce se afla pe o insuliţă cu vegetaţie de pe râul Moldova. Pompierii, cu ajutorul bărcii, au acţionat pentru salvarea animalului. Căţelul a fost adoptat de unul din pompierii care a participat la misiune“, a transmis Clarisa Jinga, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

O situaţie oarecum similară s-a înregistrat pe 1 iunie 2022, în parcarea de la Shopping City Piatra Neamţ. Propietarul unei maşini a constatat că mai avea un pasager, în compartimentul motor, unde se aciuase un pisoi. Omul a încercat să-l scoată, dar nu a reuşit, lucru care a fost făcut un echipaj al pompierilor. Ulterior, şoferul autoturismului a adoptat pisica.

O intevenţie mult mai dificilă şi periculoasă în acelaşi timp s-a desfăşurat pe 8 iulie 2023, pompierii alpinişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ acţionând pentru salvarea unui câine lup, atras de capre negre într-o prăpastie din Cheile Bicazului, în zona Valea Lăpoăului - Vârful Bardoş.

Pompierul care a adoptat puiul FOTO ISU Neamț
Pompierul care a adoptat puiul FOTO ISU Neamț

Patrupedul, Rex pe nume, o însoţea pe stăpâna sa, o femeie din Piatra Neamţ, care făcea o drumeţie. La un moment dat, câinele a plecat de lângă pietreancă, fiind localizat, după mai multe căutări, într-un loc foarte abrupt, rămânând blocat între stânci. Nu mai putea ieşi, deoarece unul dintre picioarele din spate era prins între pietre. Cu eforturi, Rex a fost salvat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite