Român extrădat din Italia după ce a mutilat un conaţional. Sentinţa o va executa în ţară

0
Publicat:

Un român din Neamţ va fi extrădat din Italia după ce a mutilat un conaţional. Sentinţa o va executa într-o puşcărie din ţară, după ce autorităţile străine au cerut recunoaşterea condamnării.

Penitenciarul Bacău FOTO Arhiva Adevărul
Penitenciarul Bacău FOTO Arhiva Adevărul

Bărbatul, de loc din comuna Gârcina, va ajunge în România, urmând a executa o condamnare de aproape 5 ani. A comis mai multe infracţiuni, iar o instanţă a solicitat ca românul să facă detenţie în ţara de origine, nu pe cheltuiala statului talian, cererea fiind admisă la Curtea de Apel Bacău.

„Dispune transferarea persoanei condamnate într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei de 4 ani, 11 luni şi 10 zile închisoare. Deduce din pedeapsa închisorii perioada deja executată de 595 de zile până la data de 13.12.2022, un număr de 135 de zile deduse din alte motive“, se arată în recenta decizie a Curţii Bacău.

Cu ani în urmă, acuzatul român a fost condamnat de către magistraţii de la Tribunalul Tivoli, la o pedeapsă de 5 luni şi 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea, după ce a fost găsit vinovat de furt din locuinţă şi furt prin efracţie. Cu alţi amici, a furat sticle de vin dintr-un restaurant.

Acestea au fost evaluate la câteva sute de euro. Într-o motivare a sentinţei se preciza că, în scopul de a obţine profit, ajutat de alte persoane, care au rămas necunoscute, a sustras sticlele cu băuturi alcoolice din restaurantul l´Uliveto situat în Palombara, dar a fost prins de patronul localului la câţiva kilometri de locul infracţiunii.

Peste câţiva ani, judecătorii italieni l-au condamnat, în alt dosar, la 4 ani şi jumătate de detenţie pentru vătămare corporală deosebit de gravă, după ce, într-o altercaţie, a mutilat un conaţional. Cele două sentinţe au fost contopite, rezultând 4 ani, 11 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Despre gravitatea leziunilor, iată ce s-a reţinut:

„A provocat vătămări corporale care au constat în fractură orbitală stângă cu emfizem orbital aferent (...), fractura arcului zigomatic drept cu angularea de cioturi şi creştere moderată a hemosinul maxilar ipsilateral, răni ale regiunii frontale retroauriculare drepte şi avulsia incisivilor superiori, contuzie la umărul stâng şi torace, considerate iniţial cu un prognostic rezervat“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite