Record de elevi găsiţi prin barurile din Târgu Neamţ, deşi trebuia să fie la cursuri

0
Publicat:

O acţiune a poliţiştilor s-a soldat cu stabilirea unui record de elevi găsiţi prin barurile din Târgu Neamţ, deşi în acel moment școlarii trebuia să fie la cursuri. Au fost aplicate şi sancţiuni.

Destul de mulți elevi au „uitat“ că trebuiau să fie la școală FOTO Poliția Neamț
Destul de mulți elevi au „uitat“ că trebuiau să fie la școală FOTO Poliția Neamț

Pe data de 17 martie 2023, cadrele Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Neamţ au acţionat în Târgu Neamţ, pentru prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea absenteismului, dar şi a comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun.

„Poliţiştii au depistat 88 de elevi care absentau de la orele de curs şi se aflau în unităţile de alimentaţie publică din zonele adiacente. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare“, a declarat subinspector Ramona Ciofu.

Practic, elevii găsiţi prin baruri și cârciumi nu riscă mare lucru, doar reproşurile părinţilor anunţaţi despre ce îndeletniciri „didactice“ aveau sau scăderea notei la purtare, pentru depășirea unui anumit număr de absenţe. Astfel de activităţi au mai fost organizate de oamenii legii, dar atât de mulţi elevi depistaţi chiulind de la oră nu s-a mai consemnat.

Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, amenzile având o valoare totală de aproximativ 6.100 de lei.

Principalele riscuri ce derivă din lipsa de la şcoală le reprezintă activităţile pe care adolescenţii le fac atunci când absentează, respectiv consum de tutun, alcool sau chiar stupefiante. Pericolul îl reprezintă şi faptul că absenteismul poate conduce la abandon şcolar, fapt ce afectează viitorul acestora.

Poliţiştii sunt de părere că și părinţii trebuie să explice adolescenţilor că şcoala reprezintă o valoare în dezvoltarea personală şi socială, ei fiind şi cei care trebuie să cunoască ce preocupări au copiii, să le cunoască anturajul, să participe la şedinţele școlare și să aibă o legătură strânsă cu cadrele didactice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite