Poliţişti atacaţi cu securea. Focuri de armă pentru calmarea unui bărbat care-şi bătea tatăl

0
Publicat:

Un caz de violenţă în familie, care a avut loc în judeţul Neamţ, s-a soldat cu arestarea preventivă a unui individ agresiv. Pentru calmarea acestuia a fost necesară şi intervenţia mascaţilor.

Individul agresiv a fost arestat preventiv FOTO Arhiva Adevărul
Individul agresiv a fost arestat preventiv FOTO Arhiva Adevărul

Un nou episod dintre cele catalogate ca făcând parte din sfera violenţei domestice s-a petrecut, la finalul lui martiie 2024, în comuna Doljeşti. Avea să fie un caz extrem. Forţele de ordine au fost sesizate de un bătrân de 62 de ani, care a relatat că a fost lovit de fiul său, acesta continuând să se manifeste violent.

Poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată şi au fost întâmpinaţi de un nemţean în vârstă de 37 de ani, din aceeaşi localitate, care la vederea acestora a devenit şi mai furios, adresând ameninţări şi injurii. S-a înarmat cu o secure şi pentru ca oamenii legii să nu intre în locuinţă, el a lovit stâlpii uşii cu toporul în mod repetat.

„În încercarea de a calma situaţia, poliţiştii au efectuat somaţii legale şi un foc de avertisment în plan vertical, fără a reuşi imediat să îl încetinească pe bărbat. A fost necesară intervenţia forţelor suplimentare şi a luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Neamţ, care au reuşit să îl preia pe bărbat în custodie“, a transmis Poliţia Neamţ.

În urma audierilor, anchetatorii au emis un ordin de protecţie provizoriu, bărbatul agresiv fiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru violentă în familie, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. Ulterior, pe 29 martie 2024, propunerea de arestare preventivă a fost admisă de Judecătoria Roman.

Un alt caz de violenţă în familie din judeţul Neamţ s-a petrecut în oraşul Roznov, pe data de 14 martie 2024, un bărbat fiind acum într-o situaţie total neplăcută. Forţele de intervenţie au fost solicitate să intervină la domiciliul unei familii, o femeie reclamând că soţul, în vârstă de 41 de ani, se manifestă agresiv, fiind tulburată liniştea şi ordinea publică.

O patrulă a fost trimisă la locul indicat, dar la vederea oamenilor legii nemţeanul a devenit şi mai agitat, adresându-le ameninţări şi injurii. La un moment dat, el a atacat un poliţist, reuşind să-l lovească, fiind ulterior încătuşat şi dus la sediu pentru audieri. A doua zi, propunerea de arestare preventivă pentru ultraj a fost aprobată de judecători.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite