Patron escrocat încontinuu de un angajat. Care era schema infracţională pusă la cale de autor

0
Publicat:

Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Neamţ a suferit o pagubă destul de consistentă, făptaşul, care este acuzat de comiterea infracţiunii de delapidare, fiind reţinut de anchetatori.

Patru descinderi au efectuat anchetatorii în acest caz FOTO Arhiva Adevărul
Patru descinderi au efectuat anchetatorii în acest caz FOTO Arhiva Adevărul

Pe data de 23 aprilie 2024, cadrele de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ au pus în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară şi tot atâtea de aducere, pentru audieri, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2022 - octombrie 2023, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Piatra Neamţ, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale, şi-ar fi însuşit din patrimoniul acesteia mai multe bunuri, în speţă fiind vorba despre anvelope.

Suspectul ar fi întocmit documente fiscale false prin care se atesta livrarea mărfurilor, numai că acestea erau expediate către firme controlate de către două persoane, cu vârste de 29, respectiv 50 de ani, ambele din municipiul Roman.

Ancheta a mai relevat că individul din Piatra Neamţ ar fi creat o schemă infracţională pentru comiterea escrocheriilor.

Pentru delapidarea societăţii la care era angajat şi obţinerea unor foloase necuvenite a procedat la emiterea unor documente fiscale de livrare a mărfurilor către firmele deţinute de acoliţii cu care „colabora“, stabilind cu ei ca mărfurile să nu fie achitate sau să fie achitate parţial, pentru a avea posibilitatea de a plasa mai multe comenzi.

„Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 1.029.000 de lei. În vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui autoturism, în valoare de aproximativ 75.000 lei şi a unui imobil (teren şi casă) în valoare de aproximativ 380.000 de lei“, a transmis inspector Ramona Ciofu.

Poliţiştii au decis ca faţă de suspecţii în vârstă de 32 şi 29 de ani să fie luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, ei fiind cercetaţi pentru săvârşirii infracţiunii de delapidare, respectiv complicitate. Miercuri, 24 aprilie 2024, urma ca bărbaţii să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite