Ofiţer anticorupţie, reţinut de colegi. Femeia a condus cu permisul auto suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată ca ofiţer la Direcţia Anticorupţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ a fost reţinută de către colegi, fiind cercetată într-un dosar de cercetare penală.

Ofițerul este cercetat de Parchetul Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Ofițerul este cercetat de Parchetul Neamț FOTO Arhiva Adevărul

UPDATE: Direcția Generală Anticorupție a venit cu precizări în acest caz.

”Ofițerul în cauză se află la dispoziția Serviciului Județean Anticorupție Neamț începând cu data de 24.08.2020, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale într-o cauză penală instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. La data de 05.02.2024, fiind citată de organele de cercetare penală din cadrul IPJ Neamț într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (în modalitatea de săvârșire a faptei, având dreptul de a conduce suspendat), persoana în cauză nu s-a prezentat, fiind emis pe numele său un mandat de aducere şi ulterior dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de aceasta. În funcție de evoluția anchetei penale, conducerea DGA va dispune și celelalte măsuri prevăzute de Statutul polițistului. Direcția Generală Anticorupție se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea și susține aplicarea acesteia fără echivoc, indiferent de funcția sau de calitatea persoanei, sens în care a acordat și continuă să acorde sprijin în orice anchetā penalā”, arată Biroul de Informare și relații publice din Direcția Generală Anticorupție.


Dosarul este instrumentat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, după o acţiune care a avut loc luni, 5 februarie 2024. În urma acesteia, persoana vizată a fost reţinută pe o perioadă de 24 de ore, urmând să se dispună o măsură preventivă.

Poate fi vorba despre control judiciar, pe care îl poate lua procurorul desemnat să coordoneze ancheta, arestarea la domiciliu sau chiar arestarea preventivă, apanajul judecătorilor.

Pare incredibil, dar poliţista a ajuns în această situaţie deoarece a condus fără permis.

„Ofiţerul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, în formă continuată. Este vorba de şapte acte materiale, în perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024“, a declarat, pentru „Mesagerul de Neamţ.ro“, procuror Iustina Magdalina, purtător de cuvânt al Parchetului Neamţ.

Infracţiunea comisă de ofiţerul nemţean este reglementată de articolul 335 din Codul penal, care, la alineatul 1, arată: conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite