O şoferiţă beată a încercat să se sinucidă provocând un accident rutier, pe o stradă din Neamț

0
Publicat:
Conducătoarea auto a rămas încarcerată în mașină FOTO ISU Neamț
Conducătoarea auto a rămas încarcerată în mașină FOTO ISU Neamț

O tânără şoferiţă, care s-a urcat băută la volan, a încercat să se sinucidă în timp ce conducea, provocând un accident rutier pe data de 22 septembrie 2022, nedoritul incident petrecându-se în oraşul Târgu Neamţ.

În jurul orei 10.30, cadrele de la Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ şi Ambulanţa Neamţ au fost sesizate să intervină pe strada Castanilor, pentru a face cercetări şi ajuta o tânără implicată într-un eveniment rutier.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu două autospeciale pentru descarcerare şi de stingere şi tot atâtea autosanitare. Forţele de intervenţie au constatat că, în urma producerii accidentului, conducătoarea auto în vârstă de 28 de ani rămăsese încarcerată.

Pompierii au acţionat, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialelor, pentru scoaterea victimei din maşină, reuşind acest lucru în scurt timp. Se pare că tânăra ar fi încercat să se sinucidă, se afla sub influenţa alcoolului, provocând intenţinat accidentul.

„A reieşit că o tânără ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil, după care şi-ar fi continuat deplasarea, pe o distanţă de 500 de metri, acroşând un branşament de gaz şi intrând în coliziune cu un post de transformare electric“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

N-a putut sufla în aparat cât să poată fi citită alcoolemia

Şoferiţa a fost testată pasiv cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, totuși fără a putea fi determinată o valoare a alcoolemiei. Se fac ce cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc accidentul.

Testarea pasivă se face în momentul în care o persoană, din diverse motive (în cazul de față din cauza șocului puternic suferit), nu poate sufla până la capăt în etilotest, astfel încât să fie afişată concentraţia, aparatul indicând prezenţa alcoolului, dar fără a indica valoarea. Conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite