Coliziune cumplită între două TIR-uri, pe DN 15B, în Neamț. Unul dintre șoferi a murit

0
Publicat:
Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare FOTO ISU Neamț
Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare FOTO ISU Neamț

O coliziune devastatoare, în care au fost implicate două tiruri, s-a petrecut în dimineaţa zilei de 20 septembrie 2022, iar unul dintre conducătorii auto a decedat din cauza leziunilor grave suferite. Tamponarea a avut loc în jurul orei 10.30, pe Drumul Naţional 15 B.

La ora menţionată, cadrele de la Serviciul Rutier al Poliţiei Neamţ au fost sesizate despre accidentul care s-a produs în satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, implicate fiind două camioane de mare tonaj. Unul dintre ele transporta lemne, iar celălalt era gol.

Ancheta preliminară a poliţiştilor a stabilit că cele două autovehicule, la volanul cărora se aflau un bărbat de 30 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, respectiv un harghitean de 43 de ani, s-au tamponat într-o curbă ușoară la dreapta, cauza urmând a fi stabilită în cursul cercetărilor.

În urma impactului, conducătorul auto în vârstă de 43 de ani a fost aruncat din cabină. La locul accidentului a fost direcţionată o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autosanitară SMURD de la Garda II de Intervenţie Poiana Teiului şi una de la Ambulanţa Neamţ.

„În urma evenimentului rutier produs între două TIR-uri, o persoană a fost aruncată din cabina autotrenului pe partea carosabilă. Pompierii au acţionat pentru acordarea manevrelor de resuscitare unui bărbat în vârstă de 43 de ani. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul“, a transmis ISU Neamţ.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri FOTO ISU Neamț
Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri FOTO ISU Neamț

Celălalt conducător auto a primit îngrijiri medicale la locul producerii nedoritului incident de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la o unitate sanitară. La ora 13.30, traficul pe DN 15 B, care face legătura între Moldova şi Ardeal, era blocat.

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, Urma ca anchetatorii să stabilească motivele şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul rutier soldat cu decesul unei persoane.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite