Gafă uluitoare a unui vânzător de petarde din Neamţ. Unde își lăuda marfa

0
Publicat:

Un vânzător de petarde din Neamţ a comis o gafă uluitoare în încercarea de a comercializa marfa fără autorizaţie. Acum are dosar de cercetare penală, iar pocnitorile cu pricina au fost confiscate.

Polițiștii au indisponibilizat 60 de kilograme de petarde FOTO Poliția Română
Polițiștii au indisponibilizat 60 de kilograme de petarde FOTO Poliția Română

Pe 23 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în urma colaborării cu Inspectoratul de Jandarmi, pe baza datelor şi informaţiilor deţinute au depistat, la Ruginoasa, un bărbat, de 35 de ani, care deţinea şi oferea spre comercializare articole pirotehnice din categoriile P1 şi F2.

„Produsele pirotehnice ar fi fost achiziţionate din judeţul Suceava şi erau vândute prin intermediul unei reţele de socializare. Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 60 de kilograme de de articole pirotehnice“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. 

Percheziții în Roman

O captură mult mai mare a fost realizată pe data de 17 decembrie 2022, de către poliţiştii şi procurorii din municipiul Roman. A fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul a două persoane, bănuite de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice fără drept.

Cercetările efectuate în acest dosar au stabilit că persoanele în cauză, care au vârste de 58, respectiv 64 de ani, nu ar fi fost autorizate să desfăşoare activităţi de comercializare a petardelor. În urma acţiunii au fost ridicate, în vederea confiscării, 13.800 de articole pirotehnice, fiind întocmite dosare penale.

Poliţiştii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a celor de scenă (T2) şi a altora din categoria P2 (destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni), din motive de ordine şi siguranţă publică şi pentru protecţia mediului.

Articolele de divertisment din categoria F1 (care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil, destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv cele de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor) pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai cu autorizaţie şi numai persoanelor care au împlinit 16 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite